Tres municipis fomentaran l’habitatge

0
763

De moment, Palau de Santa Eulàlia s’ha interessat en acollir una prova pilot del Programa de mobilització de l’habitatge en el món rural, tot i que a l’Alt Empordà s’hi podrien acollir 29 pobles més


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tancat el període per participar als dos nous programes d’habitatge pensats per donar resposta a les diferents necessitats del territori: els petits municipis que afronten problemes de despoblament i les ciutats amb forta demanda d’habitatge on és difícil trobar pisos per reallotjar famílies en risc d’exclusió residencial. De moment, Palau de Santa Eulàlia s’ha interessat en acollir una prova pilot del Programa de mobilització de l’habitatge en el món rural, tot i que a l’Alt Empordà s’hi podrien acollir 29 pobles més. El projecte té com a objectiu facilitar que les persones i les famílies puguin instal·lar-se en nuclis rurals, a través de la rehabilitació d’habitatges en desús. Per aconseguir-ho, es donaran incentius per mobilitzar el parc d’habitatge buit existent (tant a població local com a nouvinguts), s’assessorarà els ajuntaments i particulars, i s’establiran mesures fiscals i ajuts diversos per resoldre els esculls administratius, jurídics i de gestió.

D’altra banda, Figueres i Roses s’han adherit al Programa Reallotgem.cat per trobar pisos a famílies de les meses d’emergència. En aquest cas, els ajuntaments buscaran pisos buits i els posaran a disposició del programa, rebent 450 euros de la Generalitat per cada habitatge incorporat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li