Tres dies per celebrar la festa major del Carme de Navata

0
1488

Durant tota la festivitat es podrà participar en un concurs de fotos d’Instagram. Per participar-hi cal utilitzar l’etiqueta #FestaCarmeNavata19 i la foto amb més ‘likes’ serà premiada. S’hi podrà participar fins al dia 23 de juliol


La festa del Carme arriba aquest cap de setmana a Navata. L’Ajuntament, amb la col·laboració de Navent i la Comissió de Festes, ha programat un ampli ventall d’activitats que es desenvoluparan al llarg dels dies 19, 20 i 21 de juliol. Cal destacar que el gruix de la programació festiva és la música: hi haurà fins a sis concerts de diferents gèneres musicals que ompliran les jornades navatenques. A banda de les activitats programades, durant els dies de festa hi haurà un espai amb atraccions com ara un carrusel infantil, inflables, pesca infantil, llits elàstics o parades de tir, entre altres.

El tret de sortida, però, serà el divendres 19 de juliol amb l’obertura de diferents exposicions.

LES EXPOSICIONS. S’agruparan totes a la sala Llevant del centre cívic i la inauguració es farà a les 19 h. Es podrà visitar «El poble de Navata en maquetes», que es tracta d’un recull dels treballs de l’alumnat de cicle inicial de l’escola Joaquim Vallmajó, i una exposició de fotografies d’ACFAE, que porta per títol «Una simfonia de colors per l’Empordà».

MÚSICA A L’ERA DE L’OBRA. Pel que fa a la resta d’activitats del divendres, el plat fort serà la música, ja que hi ha programats fins a quatre concerts a l’Era de l’Obra. El primer grup a actuar serà Poéticamente Incorrectos. El grup empordanès pujarà a l’escenari a les 22.30 h i marcarà el tret de sortida de la nit. Un altre dels noms coneguts que pujarà a l’escenari navatenc serà Miquel del Roig, el cantant ebrenc conegut per oferir concerts en solitari de popurri de cançons populars, peces pròpies i adaptacions d’èxits contemporanis al català, més definit com a cantautot. Un cop acabat aquest concert, serà el torn de Germà Negre, un grup banyolí d’estil folk amb un aire clarament festiu. I finalment clourà la nit Angry Monkeys, el grup jove actuarà cap a les 3 h.

FESTA DE L’AIGUA I ESCUMA. Pel que fa a la programació de dissabte,20 de juliol, la jornada començarà amb una festa recreativa de l’aigua a la piscina municipal. La festa començarà a les 11 h i s’allargarà fins a les 14 h; l’organització destaca que hi haurà entrada gratuïta per a abonats i empadronats, i pels forans el preu serà el de l’entrada habitual.

A la tarda, les activitats es reprendran a les 16.30 h amb un concert del cor local infantil, Maimons, a la plaça del Gorg de Navata. Un cop acabat, hi haurà, a la mateixa plaça, una festa de l’escuma que comptarà amb la col·laboració del Casal Jove de Navata. I finalment tancarà la jornada festiva La Principal de la Bisbal: oferirà sardanes, concert i ball, a l’Era de l’Obra.

DIUMENGE D’HAVANERES. L’últim dia de la festa major del Carme de Navata començarà amb un espectacle d’animació infantil, a l’Era de l’Obra a les 11 h, a càrrec de Fefe i Companyia, que ofereix un espectacle de cançons i danses en què, tal com expliquen, «fem participar petits i grans tot ballant i jugant amb les nostres cançons i danses. I a la mainada com a músics dins d’una cançó, juguem amb una pilota gegant dins d’una pluja de bombolles, ballem dins una carpa de colors, saltem a ritme d’una cançó amb paraigües i moltes rialles i pessigolles».

Tot seguit es farà l’ofici solemne amb l’acompanyament d’orquestra, que clourà amb dues sardanes a l’Era de l’Obra. I pel que fa a la tarda, la Principal d’Olot s’ocuparà de l’audició de sardanes, que començarà a les 17.30 h, també a l’Era. I l’última activitat de la festa major serà la cantada d’havaneres a càrrec del grup Son de l’Havana, un quartet format per Josep Lluïs Blázquez (tenor i veu), Llorenç Fernández (guitarra i veu, líder i cantant de l’orquestra la Chatta, excantant de l’orquestra La Maravella), Oriol Roca (cors i contrabaixista de jazz, cobla i mediterrani) i José M. Olaya (acordió d’Ingrid Morral i Terra Blava, entre altres).

Ells mateixos expliquen que són músics amb molts anys d’experiència dins del món de la música en general i amants del gènere de l’havanera, i per això han creat aquesta formació per fer havaneres, rumba, música catalana d’autor, balades, valsets mariners, son cubà, tango i bolero, etc., un repertori variat i d’extraordinària qualitat ple de matisos nous, fusió en ritmes i harmonies.

Des de l’organització destaquen que al descans se servirà rom cremat per a tothom. Detallen també que hi haurà una zona amb food trucks i un concurs de fotos d’Instagram de la festa del Carme.

  • Pots consultar el cartell de la festa, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li