Tres dies d’activitats a Figueres per commemorar la diada de Sant Jordi

0
1282

L’Ajuntament de la ciutat ha organitzat una desena d’activitats paral·leles a la diada de Sant Jordi que es realitzaran del 21 al 23 d’abril a diferents espais 


Un Sant Jordi més la Rambla de Figueres quedarà farcida d’un centenar de parades de roses i de llibres –repartides per part central de la Rambla i laterals– de diferents entitats o establiments de la ciutat i la comarca. L’horari d’obertura serà de 9 del matí a 8 del vespre. El consitori ha organitzat amb la col·laboració del teixit associatiu de la ciutat, una desena d’activitats culturals per celebrar la diada de Sant Jordi. Del 21 al 23 d’abril hi haurà des de propostes teatrals i musicals, fins a concursos de llengua o lectura de poemes i recitals. L’alcaldessa de Figueres Marta Felip, destaca la bona feina que fan totes les entitats que organitzen activitats per la diada de Sant Jordi.

ACTIVITATS PARAL·LELES. A les 11 del matí, a la placeta baixa de la Rambla, es farà l’Hora del conte Sant Jordi i altres llegendes populars catalanes, a càrrec de Joan Boher. A a les 12 h, hi haurà una audició de sardanes a la plaça de l’Ajuntament amb la Cobla Foment del Montgrí. A les 17.30 h, la Jove Orquestra Versatile de l’Escola de Música del Casino Menestral Figuerenc oferirà un concert a la placeta baixa de la Rambla. Tot seguit, a les 18 h, el Teatre Municipal El Jardí acollirà l’obra Infàmia, escrita i dirigida per Pere Riera, interpretada per Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Mar Ulldemolins i Francesc Ferrer. Mitja hora més tard, a les 18.30 h, tindrà lloc la lectura de poemes d’arreu del món A tota veu.

El 21 d’abril, al Museu de l’Empordà, se celebrarà la segona edició del Gran Dictat, una activitat oberta a tothom que posarà a prova els coneixements de llengua en un joc divertit d’escriure paraules soltes correctament, amb premis per als guanyadors. I del 18 al 23 d’abril hi haurà l’11a Fira d’Intercanvi de Llibres de Segona Mà en català al vestíbul de la Fundació Clerch i Nicolau de Figueres.

REVETLLA DE SANT JORDI. Per cinquè any consecutiu, divendres, 21 d’abril, al vespre a la biblioteca de Figueres serà el punt d’una d’una trobada literària d’autors de Figueres i l’Alt Empordà, editors, lectors i lectores, i amants de les lletres en general.

La vetllada començarà a les 19.50h amb la fotografia de grup de la vuitantena d’autors i autores que han publicat llibre d’ençà del darrer Sant Jordi. Tot seguit hi haurà dos parlaments. Intervindran l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i la directora de la biblioteca Fages de Climent, Nati Vilanova. El protagonista de la revetlla serà l’actor i rapsode, Joan Massotkleiner, acompanyat a l’arpa per Anna Godoy. Faran un recital musicoliterari que inclourà textos d’escriptors empordanesos com ara Carles Fages de Climent, M. Àngels Anglada, Josep Pous i Pagès o Josep Pla amb un tancament que homenatjarà la sardana en l’any en què Figueres n’ostenta la capitalitat. Després del recital, hi haurà el ja tradicional brindis literari amb una copa de cava de Caves Castell de Peralada.

Amb l’objectiu de donar màxima visibilitat als autors i a les autores locals i la seva obra recent , la biblioteca Fages de Climent de Figueres, des fa un parell de setmanes, les novetats editorials amb segell local que van arribant a la bibliotecas’incorporen a l’aparador creat especialment per a l’ocasió.

LITERATURA LOCAL. Segons les dades que recull la biblioteca de Figueres anualment, prop d’un centenar d’autores i autors locals han publicat un títol d’ençà del darrer Sant Jordi. Alguns d’ells firmaran exemplars a la parada de la Rambla de Llibres Low Cost al llarg del dia: a les 11h,hi haurà Joan Armangué, Joan Falgueras i Albert Testart; a les 12h, Ángel Amieva ¡A tomar por mundo la bicicleta!, Edgar Tarrés , i Jordi Vilà amb Neijing Tu. A la 13h, hi hauràCarme Pagès amb Al·legorismes profans i Quim Ponsa i Estel·la Rodríguez amb Gure Ametsa. A les 17, Octavi Dalmau i Ramon Moreno amb La volta al Rock a 33 revolucions. A les 18h hi hauràMontse Castaño i Roser Raluy. A les19hJordi Meli amb Paisatge megalític de l’Alt Empordà i J. M. Soldevilla Don Quijote en Barcelona. I durant tot el dia Ester Marcos amb La cuina de la néta.

Llibres amb toc altempordanès

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li