Treball als barris tanca amb la inserciĂł laboral de 84 persones

0
1458

Hi han participat 200 persones amb dificultats per trobar feina i residents a la Marca de l’Ham i al centre


El programa Treball als barris ha tancat el 2019 amb 84 insercions laborals realitzades. És una de les dades destacades del balanç d’aquest any d’una acció que ja porta 12 edicions i que està impulsada per l’Ajuntament de Figueres amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Des del consistori s’encarreguen d’executar el programa a través de l’Àrea de Promoció Econòmica amb la dotació aportada pel SOC de 477.612,58 euros.

Durant tot el 2019, fins a 200 persones, de les quals 140 són homes i 60 són dones, tots ells amb especials dificultats per trobar feines als barris del centre de Figueres i la Marca de l’Ham, s’han beneficiat d’aquest programa. Respecte als grups d’edats, un 30% dels participants són menors de 30 anys, un 40% dels beneficiats tenen edats entre 30 i 45 anys i, finalment, un 30% dels assistents tenen més de 45 anys. El programa ha permès oferir als participants 620 tutories personalitzades per a persones que es trobaven en situació d’atur o que buscaven un canvi de feina mitjançant trobades individuals o accions grupals gràcies a la participació dins del programa de quatre tutors i orientadors. El projecte també ha permès la formació de 77 persones en competències bàsiques, transversals i professionalitzadores amb diferents durades, com tasques bàsiques d’obres, electricitat, pintura o jardineria, entre altres.

Un dels altres objectius del programa és la recerca d’ofertes laborals per als participants a través d’un prospector d’empreses, que ha visitat un total de 155 empreses del municipi. Gràcies a aquesta tasca, s’ha pogut intermediar per a la inserció laboral de les 84 persones i la signatura de 15 contractes de treball a través de programes d’experimentació laboral.

L’acte de cloenda es va fer el 13 de desembre. Hi van participar, entre altres, la responsable d’Emporhotel, Elena Bonet.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li