Transport escolar i solidari

0
726

TEISA i la FundaciĂł LluĂ­s Coromina cedeixen dos autocars al nord del Marroc per transport escolar


L’empresa gironina de transports TEISA, que opera a l’Alt Empordà amb múltiples línies, ha cedit dos autocars per facilitar el transport escolar al nord del Marroc, a través d’un projecte on hi ha col·laborat la Fundació Lluís Coromina. En concret, la iniciativa ha esdevingut una realitat després d’haver arribat a un acord amb l’ONG Azahara, amb seu a Salt i presidida pel rossinc Mohamed El Amrani.

Aquesta acció permetrà a estudiants marroquins de zones rurals d’Ouazzane i de Chefchaouen, sobretot noies, poder-se desplaçar fins a centres escolars amb un transport més confortable i segur a l’habitual. Els escolars d’aquestes zones estudien primària al mateix poble, però per continuar l’ensenyament han d’anar a altres ciutats i només hi poden arribar amb cotxes privats o furgonetes perquè no hi ha servei de bus. Aquest fet genera inseguretat i desconfiança, sobretot en les noies, que en alguns casos acaben abandonant els estudis.

«Volem promoure la continuïtat dels estudis de joves estudiants i molt especialment de les noies en edat de començar l’institut. El projecte sensibilitza i promou la inclusió d’aquestes noies oferint-los un transport segur», puntualitza El Amrani, que afegeix que «els autocars de TEISA són vehicles segurs i des d’Azahara treballarem amb les entitats locals i l’administració, i supervisarem el projecte perquè les nenes puguin anar als instituts amb tranquil·litat».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li