Transparència i rendició de comptes

0
1523

La transparència i la rendició de comptes són dues tasques fonamentals que l’Administració pública no pot desatendre. Sobretot si parlem dels ajuntaments, que són els ens més propers als ciutadans.

Des de Ciutadans (Cs) Figueres hem aconseguit que el govern formalitzi un acord amb quatre punts amb el qual es compromet a rendir comptes a la ciutadania. Entenem que aquesta és una acció que hauria de ser habitual per als gestors públics.

En el primer dels punts de l’acord, el govern es compromet a presentar un document amb l’estat d’execució pressupostària mensual on informarà sobre l’estat d’execució del pressupost. Mitjançant aquest document s’oferirà informació detallada sobre la gestió dels ingressos i les despeses realitzades.

El segon acord és la realització d’una audiència pública quadrimestral (setembre 2017, desembre 2017, abril 2018) on es presentarà amb detall l’estat d’execució del pressupost.

El tercer acord comporta la presentació d’un document trimestral on figurin les desviacions pressupostàries per àrea municipal, que valorin els beneficis econòmics i socials de les accions que han provocat les desviacions.

Finalment, el quart acord obliga a la realització d’una auditoria operativa després del tancament economicofinancer de l’any 2017. I s’inclourà una auditoria d’economia i eficiència per realitzar un examen sistemàtic i objectiu a fi de proporcionar una valoració independent de les operacions. La finalitat d’aquesta auditoria és avaluar el nivell d’eficiència, eficàcia i economia aconseguit en la utilització dels recursos disponibles, detectar-ne les possibles deficiències i proposar les recomanacions oportunes per corregir-les, d’acord amb els principis generals de la bona gestió i facilitant la presa de decisions a les persones amb responsabilitats de vigilància o capacitat d’emprendre accions correctives.

Gràcies a l’acció política de Cs Figueres aquest any tindrem uns pressupostos més transparents, els ciutadans rebran més informació i de millor qualitat i podran saber com el govern gasta els diners dels seus impostos.

Ciutadans estem compromesos amb la regeneració democràtica dels nostres municipis, una condició irrenunciable per recuperar la confiança dels ciutadans en la política, les administracions públiques i especialment en els seus gestors. Fa dos anys, Ciutadans ho vam dir: “volem una administració transparent, amb parets de vidre, on els ciutadans puguin exercir el seu dret a la informació i conèixer de forma clara i fàcil com es gestionen els diners dels seus impostos.” Avui hem aconseguit el que semblava ben difícil: arrencar al govern errant de Convergència el compromís amb la transparència, la rendició de comptes i la regeneració democràtica.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li