Trànsit manté l’AP-7 tallada gairebé cada dia però el caos circulatori minva a la frontera

0
2107

Aquesta setmana els problemes viaris s’han centrat en alguns punts de l’N-II i al polígon industrial de Llers


 

«Tercera setmana consecutiva d’afectacions viàries a l’Alt Empordà per les protestes dels Armilles Grogues a la Catalunya del Nord. Dimarts passat el primer ministre francès, Édouard Philippe, va anunciar una moratòria de sis mesos en l’augment dels impostos dels carburants. Un augment que havia d’entrar en vigor l’1 de gener i que ha esdevingut el cavall de batalla dels manifestants [vegeu el destacat]. Però la mesura no ha convençut el poble, i centenars de milers de persones han continuat fent barricades als peatges de les autopistes, inclosa la del Voló.

Per evitar un altre col·lapse circulatori, aquesta setmana l’últim tram de l’autopista AP-7 ha estat tallat pràcticament cada dia. «Calçada tallada (Retenció): AP-7 | FIGUERES | Sentit Nord cap a França – Desviaments per sortida 3 Figueres Nord cap a N-II. Prohibit a camions | Punt km. 21-23.» És el missatge que ha imperat als webs del Servei Català de Trànsit.

Aquestes restriccions han descongestionat el caos de la Jonquera, però han traslladat el problema a zones com el polígon industrial de Llers. L’alcalde, Carles Fortiana, ho ha denunciat a través de les xarxes socials. Ja el diumenge de la setmana passada va publicar: «Avui, una vegada més, gràcies a la fantàstica actuació dels Mossos de Trànsit, tenim la carretera principal del polígon Padrosa amb camions aparcats a banda i banda. Tenim un petit carril per transitar. Moltíssimes gràcies, Sr. delegat d’Interior, per no fer res!». I al llarg de la setmana ha anat reiterant les crítiques. Divendres, per exemple, va penjar un vídeo en què s’aprecien les males pràctiques dels xofers tot dient: «Aquest és el fantàstic regal que per sisè dia ens ha fet el Servei Català de Trànsit. Tinc dubtes que es pugui ser més inútil. Potser n’hi ha prou, no?».

Mentrestant, a la Jonquera no s’hi han viscut aglomeracions destacades, tot i que l’afluència de visitants ha continuat sent molt minsa. Dissabte un dispositiu policial va impedir als Armilles Grogues bloquejar els peatges al Voló. A primera hora els manifestants van aturar els camions abans de l’entrada a l’A-9, i després van arribar a un acord per aixecar les barreres als turismes perquè el Govern deixés de cobrar. Però el Servei Català de Trànsit va mantenir l’AP-7 tallada, primer a la Jonquera i després a Figueres, i el caos no es va traslladar a la frontera. Només alguns punts de l’N-II van registrar aturades per l’augment del trànsit.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li