Tot a punt pel 25è Triumvirat

0
592

La fira grecoromana oferirà tallers, cinema, activitats de reconstrucció històrica, xerrades, visites guiades, conferències i fins i tot una gimcana per mostrar i acostar al públic a la vida de l’antiguitat


Aquest cap de setmana l’Escala celebrarà la vint-i-cinquena edició de la fira grecoromana del Triumvirat Mediterrani. Un festival que presenta un programa amb una quinzena d’activitats, adaptades a la situació actual i que no inclou els actes que suposaven major concentració de públic. Com es fa habitualment, les activitats queden repartides entre el nucli antic del municipi i el recinte del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries.

Els actes començaran el dissabte al MAC-Empúries on, a banda d’obrir gratuïtament les portes durant tot el dia, s’oferiran visites romanes, tallers d’oficis i artesans romans, d’arqueologia i de preparat medicinal, així com una nova activitat, la gimcana «Empúries pista a pista», adreçada a un públic familiar i juvenil. A més a més, el MAC-Empúries també ha preparat dues sessions per visitar l’audiovisual del criptopòrtic de la Domus dels mosaics. La programació del dissabte es completarà amb la presentació del projecte del Festival Pèplum a la Plaça Victor Català del municipi a partir de les 19.30 h. Seguidament es projectarà la pel·lícula Àgora (2009), d’Alejandro Amenábar, que comptarà amb introducció filmogràfica del catedràtic d’Història i teoria del cinema de la Universitat de Girona Àngel Quintana, i les explicacions d’història i arqueologia de Joaquim Tremoleda, arqueòleg del MAC-Empúries.

Diumenge, tota la programació es concentra al nucli antic de l’Escala, on hi ha previstos diversos tallers com ara el d’oficis i artesans romans o el de demostració de gastronomia romana. També s’ofereixen activitats familiars on es proposa la construcció de mosaics, màscares teatrals i daus romans. Una de les novetats respecte els altres anys serà la conferència-vermut, a càrrec de Carles Buenacasa, doctor i professor del Departament d’Història i arqueologia (UB): «Menjar i salut en el temps dels romans: herències d’ahir en la dieta d’avui». La jornada clourà amb l’espectacle familiar Conte mitològic i música chill, a la Riba, rebatejada per a l’ocasió com a terrasseta dels déus.

Totes les activitats disposen de places limitades i cal reservar a www.inspcripcions.lescala.cat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li