Torna la Fira-Mercat de la Cirera de Terrades amb la vint-i-quatrena edició

0
901

L’any passat no es va poder celebrar la fira-mercat a causa de la pandèmia de la covid-19


Aquest any els amants de les cireres tornaran a gaudir d’una nova edició de la Fira-Mercat de la Cirera de Terrades. Enguany se celebrarà la 24a edició aquest pròxim cap de setmana, el diumenge 6 de juny, durant tot el dia, amb diferents actes i activitats, seguint els protocols de la covid-19.

UNA NOVA EDICIÓ. Fonts de l’Ajuntament de Terrades expliquen que és una gran notícia fer la fira-mercat, ja que moltes famílies del municipi es dediquen a la producció de la cirera i la fira és un dia molt assenyalat al calendari de la població. Aquesta fira-mercat es caracteritza per estar catalogada dins les Fires de Catalunya , convertint-se així en una fira referent, ja que compten amb diferents varietats de cireres.

LES PARADES. El cartell de la Fira-Mercat de la Cirera de Terrades es pot consultar a la pàgina següent. A continuació, desgranarem les activitats més destacades de la jornada. Com hem dit, el dia de la fira serà el 6 de juny: a partir de les 9 h del matí, al nucli de Terrades s’instal·laran les diferents parades de mostra i venda i de cireres dels productors locals, i també hi haurà parades d’altres productes, com ara d’artesania o alimentació.

LES ACTIVITATS. Per la mainada hi haurà diferents activitats al llarg del dia: a partir de les 11.30 h es farà una actuació infantil a càrrec de la Tribu Juganera. Es tracta d’una companyia que es defineix ella mateixa com «una família que creiem en els fonaments de l’educació viva, activa i lliure; en les persones i en la necessitat de viure en família i fer tribu. Ens agrada moure’ns i viure conjuntament, aprofitant cada moment possible, compartint experiències, jocs i vida». Afegeixen que «com a Tribu Juganera, pretenem fer arribar allà on anem la importància del JOC en la infància, crear espais de JOC compartit entre petits i acompanyants i fomentar el JOC lliure i espontani, tant necessari per al desenvolupament de les criatures». A Terrades oferiran una estona de contes i emocions per la mainada al nucli del municipi.

A les 12 h hi haurà una actuació de ball a càrrec de l’alumnat de l’escola de dansa Ballem Junts.

OFERTA VIRTUAL. Enguany les fires i les celebracions populars han d’adaptar-se a la situació de pandèmia que estem vivint, i algunes de les activitats que han programat des de l’Ajuntament de Terrades es faran de manera virtual. És el cas de l’activitat que es farà un cop acabi l’actuació de l’alumnat de l’escola de ball. A les 12.15 h, el professor Josep Corominas de la mateixa escola de ball oferirà una classe de ball en línia que serà oberta a tothom.

CLAUSURA DE LA FIRA-MERCAT. Per seguir la tradició, l’última activitat programada de la 24a edició serà l’audició i concert de sardanes. Anirà a càrrec de la Cobla La Principal de Porqueres i començarà a les 17 h. Aquesta cobla va formar-se el 1999 a Porqueres i està formada per 11 músics provinents de diferents indrets de les comarques gironines. Es combina l’experiència i la joventut, amb musics més novells sorgits de les escoles de cobla del país.


 * Pots consultar la programació de la fira, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li