Torna el Sant Jordi de sempre, a la Rambla

0
681

La capital de l’Alt Empordà festejarà la Diada al centre neuràlgic de la ciutat, sense restriccions i amb total normalitat, després de dos anys de pandèmia


Sembla que després de pandèmia, Catalunya recuperarà una de les seves diades més especials: Sant Jordi 2022. Enguany la celebració tornarà en un únic espai: La Rambla. Floristes, llibreters i entitats de la ciutat estaran ubicats de nou en un mateix espai, durant tot el dia. D’aquesta manera, els professionals estaran ubicats en el mateix lloc que en la darrera edició abans de la pandèmia de la covid, la del 2019.

AUTORS LOCALS. En aquesta nova edició de la Diada de Sant Jordi cal destacar, tal com informen des de l’Ajuntament de Figueres, que hi ha hagut moltes sol·licituds d’autors locals (tota la informació relacionada amb les noves publicacions, la trobareu a la pàgina 23 d’aquesta edició). Des del consistori també han desgranat que enguany estaran a la parada de les publicacions, a la part alta de la Rambla.

LES XIFRES. Ens situem al dissabte, 23 d’abril de 2022. A partir de les 9 h la Rambla s’omplirà amb un total de sis floristeries, seixanta-tres entitats locals i onze parades de professionals del sector del llibre com ara editorials i llibreries. Pel que fa a la xifra d’autors locals, n’hi haurà un total de set que formaran part de la Diada i faran signatura d’exemplars durant tot el dia.

SENSE TRÀNSIT. Com sempre, cal saber que durant tot el dissabte, 23 d’abril, la Rambla de Figueres estarà tallada al trànsit i no s’hi podrà circular amb vehicle.

La regidora de Fires i Festes de l’Ajuntament de Figueres, Ester Marcos, explicava que «és una alegria poder celebrar de nou la Diada de Sant Jordi com estem acostumats a fer, en un únic espai, que aplega els figuerencs i les figuerenques en aquest dia tan especial».

REVETLLA LITERÀRIA. La Biblioteca de Figueres organitza, un any més, la Revetlla de Sant Jordi per reunir a autores i autors locals. La cinquena edició se celebrarà el pròxim 22 d’abril al Teatre Municipal El Jardí i serà una vesprada literària que recupera la normalitat total. L’acte començarà a les 19.30 h amb la rebuda de les autores i autors i la fotografia de grup. Tot seguit, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó Saus, donarà la benvinguda de vesprada amb el regidor de Cultura, Alfons Martínez Puig, i la directora de la Biblioteca, Nati Vilanova Teixidor. A les 20 h començarà la revetlla amb un concert a càrrec d’Eduard Iniesta, veu i guitarres, i David Alegret, veu. A més, la biblioteca proposa als participants a la revetlla un recital a càrrec d’Eduard Iniesta i David Alegret. I amb l’objectiu d’enaltir el paper de la dona en la poesia, el compositor Eduard Iniesta ha creat aquestes Cançons de poetesses, una col·lecció de lieds sobre poemes enormes interpretats pel tenor David Alegret. Durant el concert es podran escoltar lieds de poetes com Anna Dodas i Noguer, Teresa Colom, Rosa Leveroni, Maria Mercè Marçal, Sònia Moll…

La Revetlla de Sant Jordi l’organitza el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i es fa arreu del territori. Vol ser un espai de trobada entre els autors i autores de l’àmbit local que han publicat llibre el darrer any. En aquesta nova edició hi haurà un centenar d’autores i autors de Figueres i també de l’Alt Empordà.

L’HORA DEL CONTE. Després d’unes edicions sense poder fer l’Hora del Conte per Sant Jordi, una proposta de la Biblioteca de Figueres, dissabte al matí hi haurà dues sessions a la Placeta Baixa de la Rambla a càrrec de la contacontes figuerenca Susana Tornero, amb 1, 2, 3, 4 DRAC. Hi haurà sessió ales 11 h i a les 11.50 h.

LA DIADA, A LA CATE. La música i la poesia ompliran el dia de Sant Jordi a la Cate de Figueres. L’entitat cultural ha programat l’espectacle Cariàtides per al mateix dissabte 23 d’abril a les 20 h a la Sala Toni Montal. La vetllada de música i poesia comptarà amb la presència de l’actriu Glòria Cristina Roura i la violinista Laiai Fabra Viñas. Tal com expliquen des de l’organització, Cariàtides és una lectura de fragments de novel·les, contes i poemes de les següents autores: Isabel-Clara Simó, Maria dels Àngels Vayreda, Montserrat Vayreda, Carme Guasch i Maria Àngels Anglada. L’espectacle porta aquest nom perquè Carles Fages de Climent va anomenar «Cariàtides de l’Empordà» les escriptores empordaneses citades. Per consultar tota la informació relacionada amb la celebració o per comprar les entrades, cal visitar la pàgina web de l’entitat: www.lacate.cat.


  • Pots consultar l’especial de Sant Jordi, aquĂ­. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li