Topless

0
1796

No és fàcil, benvolguts lectors, no és fàcil enfrontar-se a comentar la decisió, cal suposar que via decret de la majoress de la surrealista Figueres (o no, que només era una recomanació o un avís que algú així ho havia decidit?) de, dit en anglès, que sembla tenir més finezza, no «limitar el topless», és a dir, expressat en clar i català (ja que som tan moderns i progres no sé per què ens mostrem amb tants melindros), no prohibir que les dones puguin mostrar lliurement la completa nuesa dels seus pits amb les seves mamil·les incloses, a la piscina municipal.

I cal suposar que és aquesta la intenció de la mel·líflua ordre, decret, recomanació o avís perquè, com sempre, a l’hora de la veritat metàfores, eufemismes, amfibologies: Si diu que «a partir d’ara, Figueres no limita el topless a la piscina municipal», no es podria interpretar que si bé fins ara era una prohibició a la piscina, a partir d’ara la mesura s’ampliarà l’àmbit d’aplicació? Però, en fi, deixem la gramàtica i la sintaxi.

És difícil, sí, és difícil, perquè ràpidament s’exalten les passions, sobretot en aquelles persones que, per declarar-se a favor de la mesura, solen retreure desconsideracions personals front aquelles que, no estant d’acord amb ella, no s’aboquen a la desqualificació, no cauen en el fàcil i simple mètode argumental de la fal·làcia ad hominem (la que consisteix no a rebatre l’argumentació del teu opositor, sinó a intentar desprestigiar-lo) sinó que, amb una mica, bastant, més respecte, la rebutgen per qüestions genèriques globals de caràcter sociològic, educatiu i inclús moral.

Per això, amb el seu permís (el de vostès, lectors) i donat que la redacció de la nota informativa a través de Twiter, pot semblar que és quelcom més que una informació oficial, un missatge privat entre amics i col·legues, aprofitant que la calor i les vacances estan passant per Figueres com el Pisuerga per Valladolid i la literalitat de l’escrit, sí que em permetré una valoració humorística.

Diu la majoress, cal concloure que amb l’ànim de justificar la decisió, que els organismes @FigueresEsports i @ajfigueres «treballem dia a dia per la no discriminació de gènere». Molt bé, però jo em pregunto: què passava, constituïa una discriminació que els homes poguessin mostrar els seus mugrons i les dones no, ha estat aquesta la preocupació estiuenca del govern dels quatre genets del canvi?

Bé, doncs me n’alegro que, per igualar-nos no hagin decretat, a la contrària, que a la piscina municipal figuerenca els homes haguessin d’usar sostenidors. Que si no, ja m’explicaran.

Ho contestaré i saludaré també en anglès. I’m lucky! Bon estiu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li