Tocar de peus a terra

0
1898

Diuen que la primera impressió és la que compta i que, si en un primer moment no hi ha connexió amb algú, costarà molt redreçar la situació. Per això és important que aquestes primeres línies a l’Hora Nova ens serveixin, a tots plegats, per posar-nos en situació.

Vull dir-vos que les escric des de l’Escala, aquest bonic bocí de Costa Brava, vila marinera. Un racó de món on tots els somnis es poden fer realitat! Aquest és el lema que m’encantaria poder projectar al món. L’Escala ho pot tenir tot. Tenim un entorn natural privilegiat, una història local rica, un món cultural viu, un teixit associatiu ample i actiu, una bona oferta turística en temporada i uns escalencs i escalenques enamorats del seu municipi, amb ganes de fer-lo pròsper. Amb tot això no semblaria difícil aconseguir, fer de l’Escala, el poble ideal.

Totes aquestes coses, però, no funcionen per separat. És per això que l’Administració ha de treballar. Perquè totes les peces funcionin com a petites unitats d’un gran conjunt, que treballen en harmonia. Peces que facin, del nostre poble, la combinació perfecta per ser aquest racó del món on tots els somnis es facin realitat. Els ajuntaments, i els seus regidors i regidores, són el contacte més proper als vilatans i vilatanes i els òrgans de presa de les decisions que ens afecten més directament el nostre dia a dia. Nosaltres, doncs, els regidors i les regidores, som qui ha de garantir que tothom qui viu o ve a l’Escala s’emporti, en tots els sentits, aquesta sensació de no voler ser a cap altre lloc, perquè tot allò que decidim es palpa a peu de carrer.

I com es fa, això? Aquesta Ă©s l’eterna pregunta. Moltes vegades Ă©s complicat no perdre la perspectiva quan ocupem un lloc institucional. Fixeu-vos com, molts dels polĂ­tics que ens venen al cap quan pensem en figures pĂşbliques, ens transmeten imatges de llunyania, d’estar totalment desvinculats del terreny on han estat escollits, de no conèixer de veritat els problemes quotidians de la gent… En definitiva, de no tocar massa de peus a terra i això Ă©s, justament, el que hem d’evitar de totes totes.

Hem d’escoltar, parlar, observar, i fer-ho constantment. Estar atents als problemes i les peticions dels nostres veïns i veïnes, disposats a treballar per a solucionar-los o minimitzar-los i sobretot, hem d’estimar la tasca que ens han encomanat, i fer-la amb dedicació i delicadesa. Així, i només així, farem la vida més fàcil als que viuen a l’Escala i l’estada més agradable als que ens visiten. Així, i només així, aconseguirem una melodia perfecta amb totes les notes que la natura, la cultura, la història, les entitats, les activitats turístiques i, sobretot, el conjunt de la gent, ens donen.

Tenir un projecte pel nostre poble no sempre ha de passar per tenir grans obres o grans plans estratègics per a fer. Tenir un projecte vol dir ser conscient de la bona base que té l’Escala, veure’n les possibilitats i potenciar-les. Tenir un projecte no vol dir fer política d’americana i corbata. Tenir un projecte vol dir cuidar fins a l’últim detall de cada preocupació, de cada veí i de cada racó. Tenir un projecte vol dir veure com en som d’afortunats, tocar de peus a terra i deixar-nos la pell per fer rutllar l’engranatge, de manera que tots i totes formem part d’aquest gran projecte que compartim; l’Escala, la nostra llar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li