Tira endavant l’antena de 4G

0
736

Junts per Figueres acusa el quadripartit de manca de transparència i el govern respon que el pla d’antenes és del 2015


Malgrat l’oposició veïnal, la instal·lació de l’antena de 4G de l’Olivar Gran ja està en marxa. Divendres, desenes de persones es van concentrar contra la instal·lació i, aquest dilluns, la plataforma va lliurar 865 signatures a l’Ajuntament perquè no s’aixequi l’estructura. L’alcaldessa, Agnès Lladó, va reiterar que el consistori no té competències per aturar-ho i va fer referència al pla de desplegament d’antenes del 2015 aprovat per ple.

D’altra banda, el portaveu de Junts per Figueres, Jordi Masquef, acusa l’equip de govern «d’amagar informació als veïns en la reunió de fa mes de 15  dies, i d’iniciar sense previ avís les obres per a la instal·lació de l’antena de telefonia en els terrenys del nou pavelló». Junts recorda que «l’antena ja va ser rebutjada, amb una gran polèmica, pels veïns del Rally Sud el passat 2019». D’altra banda, Junts demana que es facin les gestions oportunes per ubicar l’antena en un altre lloc menys proper a zones habitades i a centres educatius; «espais alternatius com per exemple la zona del Molí de l’Arròs».

En un comunicat, el regidor d’Urbanisme, Xavier Amiel reitera que l’Ajuntament no té competències en la ubicació d’antenes, «ja que decideixen les operadores». En aquest sentit, es remet al Pla de desplegament del 2015, quan l’Ajuntament era governat per CiU, ara Junts. Amiel diu que el pla situava l’espai de l’Olivar Gran com a idoni per a la instal·lació. També assenyala que en aquest cas no hi ha façanes a 5 metres de distància, com passava al Rally Sud. Sobre la proposta d’ubicar la instal·lació al Molí de l’Arròs, el govern diu que «l’operadora ho considera fora del sector al qual ha de donar cobertura». A Figueres hi ha un total de 32 antenes de 4G.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li