Texas, Jordi Savall i Blaumut en el Festival de Música de Cadaqués

0
834

La 43a edició del Festival Internacional de Música de Cadaqués, que se celebrarà del 2 al 17 d’agost, proposa un total de 22 actuacions, amb música cada dia (com a mínim un concert) i una gran varietat de propostes per a totes les franges d’edats en diferents espais de Cadaqués, adreçades, sobretot, a la gent que viu, estiueja o visita Cadaqués durant la primera quinzena d’agost.
Un any més, el plantejament del festival és representar l’eclecticisme i l’amalgama de tendències que han enriquit aquesta cita, una de les més arrelades de la Costa Brava, al llarg dels seus 43 anys d’història.
El director del festival, Xavier Fortuny, va destacar durant la presentació de la programació a Girona, que amb un pressupost ajustat -ronda els 175.000 euros, quan fa tres anys era d’uns 300.000- havien aconseguit oferir una programació “variada i completa” pensada per la gent que a l’agost és a Cadaqués. Fortuny va reflexionar entorn al que diferencia el festival de Cadaqués de la resta de festivals de la Costa Brava. Segons va apuntar, el seu no havia de ser un festival concebut com a motor d’atracció turística, ja que a l’agost Cadaqués “ja és ple”. Per això, va remarcar que l’aposta era pensar en un festival “fet per a la gent del poble i la gent que hi passa les vacances”.

escenaris. L’Església de Santa Maria de Cadaqués –on va néixer el festival als anys 70- serà el punt d’inici i de cloenda del festival i acollirà, com a actuació destacada, la d’Albert Guinovart i Miquel Bofill (2 d’agost), amb motiu del 200 aniversari de la creació del saxofó; els Solistes de l’Orquestra de Cadaqués (9 d’agost); la formació Cantabile d’Hamburg (8 d’agost), i un concert d’orgue, violí i flauta a càrrec de Neil Cowley, de Pere i Clara Cowley (12 d’agost), i la cloenda del festival a càrrec de Jordi Savall (17 d’agost).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li