Texas, Ara Malikian, Els Catarres, Stay Homas i Clara Peya seran al Portalblau

0
736

El festival dona cabuda a diferents disciplines artístiques amb més d’una vintena de propostes culturals


La presentació de la programació completa del quinzè Portalblau ha desvetllat «nous espais, més concerts, més activitats i més projectes socials, són les principals d’aquesta nova edició», segons ha explicat la seva directora, Cristina Torres. En l’aspecte musical, el cartell presenta una àmplia programació que inclou grans noms del panorama internacional com el del grup escocès Texas (11 d’agost) o el del violinista d’origen libanès Ara Malikian (15 d’agost), que se celebraran al Fòrum Romà d’Empúries. Aquest espai també acollirà les actuacions de les bandes catalanes Stay Homas (12 d’agost) i Els Catarres (13 d’agost), i l’actuació per a un públic més familiar amb El Pot Petit (14 d’agost).

La música també serà present a altres escenaris del municipi com la Mar d’en Manassa de l’Escala, on es podran veure els concerts de Clara Peya (4 d’agost), Beth i Laura Andrés (5 d’agost), Ramon Mirabet (6 d’agost) i GIO Symphonia de la mà de Marc Timón (7 d’agost). La programació musical la completaran la cantant francesa Dafné Kritharas (30 de juliol), que actuarà al Jardí Clos del Pastor de la localitat empordanesa, i el grup Habla de mí en presente (23 de juliol), que oferirà un concert a la Riba.

MOLT MÉS QUE MÚSICA. Una altra de les característiques del festival és la diversa oferta cultural que ofereix. Bona part d’aquestes activitats se centren al juliol, quan està prevista una xerrada sobre canvi climàtic i futur sostenible entre el poeta Carles Duarte i el catedràtic d’Ecologia Joandomènec Ros (2 de juliol); el circ de la Companyia de Circ “eia” (24 de juliol); la barreja de circ i dansa d’Amer Kabbani (9 de juliol); la dansa de Nora Baylach (29 de juliol); una conversa literària entre Mahi Binebine i Manuel Forcano (23 de juliol); la poesia de Míriam Cano (31 de juliol); i l’obra de Dimitris Dimitriadis, Licaó. Apologia del desig, interpretada per Sergi Torrecilla (22 de juliol). El dia 10 d’agost, es podrà veure al claustre del MAC-Empúries Més lloc per a la fosca (Capítol 1: Natura), un espectacle teatral basat en Solitud, de Víctor Català.

A més a més, incorpora per primera vegada la fotografia, amb l’exposició «Medfoto 2022: El mar i les persones», que es podrà veure del 5 d’agost al 4 de setembre al Club Nàutic de l’Escala.

A banda de les accions habituals que el festival realitza cada any per reforçar el seu compromís amb la cultura, amb la societat i amb el medi ambient, aquest any s’engeguen unes jornades de formació per a joves de 16 a 20 anys. La proposta permetrà als participants aprendre com s’organitza un festival i els oferirà també la possibilitat després de fer pràctiques al festival durant aquest estiu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li