Terra de Trobadors centra la seva nova edició en la pesta i les epidèmies

0
796

Entre el 10 i el 12 de setembre s’organitzaran una cinquantena d’activitats


Aquest cap de setmana, Castelló d’Empúries es convertirà de nou en el poble de medieval que és. La població celebrarà el festival de Terra de Trobadors, tot i que en farà una edició especial centrada en la pesta i les epidèmies que van afectar Europa a mitjans del segle XIV. Entre els dies 10 i 12 de setembre s’organitzaran una cinquantena d’activitats com ara teatre, música i circ, a banda de recreacions històriques, combats de cavallers i conferències.

‘LO BON ANY PRIMER’. Malgrat tot, els organitzadors han deixat fora del programa alguns actes tan tradicionals com ara el sopar medieval, les tavernes de les entitats, les cercaviles o el mercat medieval. Totes les activitats es faran en espais amb control d’accés i caldrà reservar una entrada per evitar les aglomeracions.

Amb l’objectiu de donar-li la volta i donar una imatge de superació de la crisi sanitària, els organitzadors han decidit batejar la fira d’enguany com «lo bon any primer». La idea és demostrar les ganes de recuperar aquest festival i la capacitat d’adaptació a les noves situacions per garantir la celebració de Terra de Trobadors. Les recreacions històriques protagonitzades per les entitats del municipi se centraran al voltant de la pesta, les epidèmies i la fam que es patia pels volts del 1348. En aquest sentit, es farà el torneig de cavallers a càrrec del Grup Cavallista, el despertar de les bruixes o la batalla campal amb Despertaferro i Arquers del Comtat situats en aquest període històric. Per altra banda, el cicle de conferències també giraran al voltant de les malalties i la crisi que va afectar la Corona d’Aragó, entre d’altres regnes d’Europa. I se seguirà potenciant la participació activa dels visitants amb tallers, com ara una lluita escènica medieval, dansa oriental o tir amb arc.

A continuació podeu consultar la programació sencera de la XXa edició de Terra de Trobadors.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li