Telefònica reforça la xarxa de mòbil i internet a 13 poblacions de l’Alt Empordà

0
2603

L’objectiu és millorar la cobertura 3G i 4G, a zones costaneres que a l’estiu registren un augment de població


 

Els problemes de cobertura potser deixaran de ser una excusa aquestes vacances per comunicar-nos. Si més no, aquest és l’objectiu del nou pla d’adequació de les infraestructures de Telefònica a Catalunya, que faciliten la telefonia mòbil i les connexions a internet. La companyia ha invertit 5,2 milions d’euros per ampliar la capacitat de les seves centrals mòbils. Això vol dir que aquest estiu ha de quedar garantida la cobertura a les zones on hi ha un major augment de la població, majoritàriament, la costa.

Roses és un dels municipis on s’han desenvolupat actuacions específiques per ampliar el senyal dels equips. Els treballs, iniciats a principis d’any, afecten tant a la freqüència 3G com a la banda de 4G i s’han centrat a millorar la qualitat i la capacitat de les centrals. A més del reforç també s’ha aplicat una parametrització especial en tots els emplaçaments relacionats amb les majors concentracions de turistes.

Segons la companyia, aquestes actuacions permetran reforçar el 3G a banda de 900 MHz i densificar l’empremta de 4G a banda de 1.800 i 800 MHz. A més a més, Telefònica ha ampliat la capacitat de gestió del trànsit de trucades i de dades a través de l’ampliació d’equips i de llicències.

L’objectiu d’aquest pla de reforç de les infraestructures és optimitzar la cobertura mòbil i millorar significativament la qualitat del servei, i permetre la connexió de més usuaris. La companyia assegura que «actualitza de manera contínua els seus plans de treball al territori per millorar les connexions d’alta velocitat des dels dispositius mòbils». I és que pràcticament el 100% dels usuaris d’internet es connecten de forma habitual a través del telèfon.

MUNICIPIS. A l’Alt Empordà un total de 13 municipis han entrat en les actuacions de Telefònica per reforçar la xarxa. A banda de Roses, hi ha Llançà, Portbou, Castelló d’Empúries, Cadaqués, l’Escala, el Port de la Selva i Sant Pere Pescador. Altres poblacions no costaneres de la comarca també entren en el llistat com a zones clau i d’afluència de persones: és el cas de Figueres i la Jonquera. A aquestes s’hi afegeixen també Vilamalla, Albanyà i Bàscara.

CLIENTS. Una de les preguntes que s’han fet alguns usuaris és si tothom es beneficiarà de la millora de la infraestructura de telecomunicacions. Telefònica informa que això afectarà tots els clients d’altres companyies que tinguin acords amb Telefònica. Per tant, clients d’altres empreses que utilitzen la infraestructura base per donar servei. De la mateixa manera, queden inclosos els turistes que aquest estiu utilitzaran el roaming, és a dir, la itinerància de dades o la connexió a internet mitjançant una companyia que no és la contractada. També en aquest cas, prevaldrà l’acord que hi hagi entre les diferents empreses.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li