Tecnologia per millorar l’assistència

0
543

La Fundació Salut Empordà ha presentat el Pla de Transformació Digital 2021-2025, que preveu un centenar d’accions per millorar l’atenció als pacients


La Fundació Salut Empordà (FSE) va presentar divendres el Pla de Transformació Digital 2021-2025, un document que marca el full de ruta que seguirà l’entitat en els propers anys per encaminar-se cap a una revolució digital. El diagnòstic d’aquest pla s’ha realitzat a partir de 279 enquestes en línia (per analitzar el nivell de competències digitals del personal de la FSE) i de 72 entrevistes a professionals. El resultat és un document amb sis eixos (estratègia i cultura digital; experiència del pacient; organització, comunicació i talent; infraestructura i tecnologia; processos i productes, i serveis), 16 objectius estratègics i més de 100 objectius operatius o accions que s’han d’anar desenvolupant gradualment en els propers quatre anys.

Entre les accions o objectius operatius que preveu aquest pla hi ha, per exemple, la posada en marxa d’una aplicació per al pacient, acords de col·laboració amb altres organitzacions en el camp de la innovació, utilització de xatbots (programes que simulen mantenir converses amb humans), impressió en 3D o l’ús de la intel·ligència artificial (IA) als centres de la Fundació.

Aquest canvi evolutiu en l’organització ha de permetre treballar de manera més ràpida i segura, i també més transversal, oberta i participativa. Segons fonts de la FES, «impactarà directament en l’assistència, suposant una millora de la qualitat i incrementant l’apoderament del pacient, ja que introduirà un nou paradigma en l’accessibilitat i els canals de comunicació amb l’usuari».

El Pla es va donar a conèixer en el marc de la jornada «Transformació digital a les organitzacions sanitàries. Tendències als sectors de salut i social». Es va fer a l’Auditori Caputxins de Figueres en format presencial i en línia, i hi van participar 250 persones d’arreu de Catalunya (150 presencials i 100 en línia). La sessió, que volia ser un punt de trobada d’especialistes en aquest àmbit, es va estructurar en cinc ponències d’experts en la matèria: Ramon Maspons, Frederic Llordachs, Pol Pérez, Josep-Lluís Sánchez i Sergi Iglesia. La voluntat és que la jornada tingui continuïtat ens els propers anys.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li