Surt a licitació per 2,6 MEUR la gestió de l’aigua del litoral

0
1041

L’ens públic proveeix d’aigua 29 poblacions de la Costa Brava i subministra cada any uns 21 milions de metres cúbics d’aigua (l’equivalent a consum de 150.000 famílies)


El Consorci de la Costa Brava ha obert el procés de licitació del servei que gestiona l’explotació, la conservació i el manteniment dels sistemes d’abastament d’aigua potable al litoral gironí. L’ens públic proveeix d’aigua 29 poblacions de la Costa Brava i subministra cada any uns 21 milions de metres cúbics d’aigua (l’equivalent a consum de 150.000 famílies). El pressupost de licitació és de 2,6 milions d’euros anuals i el contracte té una durada de dos anys prorrogable un any més.

Segons el Consorci, el nou contracte servirà per «millorar» la precisió i el control de l’explotació pel que fa a rendiments. També inclou l’execució del pla de manteniment i resolució d’avaries, el control analític de la qualitat de l’aigua, i abasta el control laboral i de sinistralitat. El CCB subratlla que les noves condicions tècniques posen el focus en aspectes mediambientals, en la contractació elèctrica per reduir les emissions de CO2 en el procés de descarbonització.

El Consorci de la Costa Brava presta el servei d’abastament d’aigua potable en alta per mitjà de la gestió de les instal·lacions de tres xarxes bàsiques: nord, centre i sud, en funció de la seva ubicació geogràfica. La de la Costa Brava nord es basa en l’estació de tractament d’aigua potable d’Empuriabrava. S’hi tracten les aigües derivades de l’embassament de Boadella, que posteriorment són impulsades fins als dipòsits que abasteixen Empuriabrava, Roses, Cadaqués i Llançà. De manera puntual, també subministra aigua a la Mancomunitat de Palau-saverdera, Pau, Vilajuïga, Garriguella i Pedret i Marzà. El volum anual de subministrament previst en aquesta licitació és de 5,5 milions de metres cúbics d’aigua.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li