Stéphanie Sadaune: ‘Hem iniciat un nou projecte hoteler a Cadaqués, el Villa Salvador’

0
3454

És la directora de l’hotel Mas Lazuli (Pau) i Villa Gala (Cadaqués). El primer establiment està classificat com el tercer millor hotel de la Costa Brava per la plataforma TripAdvisor i es tracta d’un concepte diferent d’hotel, catalogat com a ‘hotel boutique’. La directora explica que una de les novetats de l’empresa és que de cara al 2020 obrirà, també a Cadaqués, el Villa Salvador


Ens trobem al bell mig d’una masia del segle XI convertida en un nou concepte hoteler. Com neix la història del Mas Lazuli?
El projecte comença el 2015, quan l’empresari francès Jean-Marc Fau va comprar la masia. Des d’un inici va tenir molt clar que volia mantenir una part original de l’edifici, que és l’entrada, i llavors es va fer la part nova, que són les habitacions. Ara tenim disset habitacions, una de les quals és un apartament. El Mas Lazuli és un hotel boutique, un concepte diferent de l’hotel tradicional.

Em podria definir el concepte d’hotel boutique?
És una tipologia d’hotel en què pots trobar art i una estança d’allò més agradable. Un dels objectius és que el client s’hi senti com a casa. Normalment són hotels petits, amb molt d’encant i una personalitat marcada.

Hi ha molta competència a l’Alt Empordà pel que fa a aquesta tipologia d’hotel?
Sembla un concepte nou i que no n’hi hagi d’haver, però cada vegada n’hi ha més. Ara la gent viatja molt més que abans i el concepte ha canviat molt. Abans el client anava a una agència de viatges i ara el viatge te’l muntes tu. I què busques? Doncs busques un producte diferent i que s’allunyi de l’hotel tradicional, amb tot el respecte del món, eh? Però ha canviat la tendència i la gent el que busca és diversitat. Aquí l’Alt Empordà n’hi ha pocs, però n’hi ha.

A banda del Mas Lazuli també és directora del Villa Gala.
Sí, vam obrir el maig de l’any passat. El Villa Gala està ubicat a Cadaqués i segueix una tendència diferent del Mas Lazuli. El Villa Gala és més mediterrani i juga molt amb els colors blaus i blancs. En canvi, el Mas Lazuli està entre vinyes i oliveres i la línia és més aviat de campagne.
I de fet, ara ja podem avançar que hem iniciat un nou projecte hoteler a Cadaqués, el Villa Salvador.

El Villa Salvador complementarà el Villa Gala? Com serà?
Serà el mateix concepte del Villa Gala. I estarà situat al costat de la platja del Ros, també a Cadaqués. A tocar de la platja, amb sorra. Pensem que és important, ja que a Cadaqués hi ha pocs espais amb sorra. Ara ja tenim els plànols i un cop acabat l’estiu començarem a treballar-hi, calculem que l’obertura serà el maig del 2020.

Quina valoració en fa, des de l’obertura, dels dos establiments?
Pel que fa a l’hotel de Cadaqués, hem de dir que no ha costat gaire… portem un any oberts i estem més que contents, ja que treballem molt i hem tingut una gran acollida.

Cadaqués és un dels pobles més ben valorats de l’Empordà i de Catalunya, es deu vendre sol…
És increïble. A la gent li agrada molt Cadaqués i si ofereixes un espai agradable i bon menjar, és un èxit. I també hi ha molta més activitat turística que a qualsevol altre poble de per aquí.

I pel que fa a l’hotel Mas Lazuli, quina valoració se’n fa des de l’obertura?
Aquí és diferent, Pau no és un poble tan conegut i realment has de buscar aquesta tipologia d’hotel. La venda és diferent però perquè el producte també és diferent. El Mas Lazuli és per descansar i desconnectar de tot. Aquí vens a passar-hi uns dies per relaxar-te, menjar bé i no sortir en tot el dia de l’hotel. Va molt bé per trobar-hi pau, l’espai és molt tranquil. També disposem d’un espai per a tractaments amb spa, massatges, bany turc i jacuzzi.

Una de les apostes més clares del negoci és la branca gastronòmica. Compten amb les mans del xef Daniel-Ilich Tornos.
Ell és de Barcelona i va estar a Malàga en un establiment que tenia dues estrelles. El nostre xef té molta passió per la cuina i vol arribar lluny, i nosaltres també. Per tant, aquesta fusió ha de fer que el Mas Lazuli tingui una oferta gastronòmica de primer nivell. S’encarrega de les cartes dels dos establiments i també s’encarregarà de la carta del nou Villa Salvador. I la base de la cuina és catalana i mediterrània.

Al Villa Gala s’aposta clarament per la cuina, quina oferta gastronòmica hi podem trobar?
Hi tenim el mateix xef que al Mas Lazuli però el concepte de restaurant del Villa Gala és bistrot i aquí Lazuli és gastro. El que puc dir és que als dos establiments la tendència culinària és 100% mediterrània, amb productes de proximitat.

Una de les característiques de la vostra cuina és que té elaboració pròpia d’oli.
Exacte, fem oli i vi. Tenim 12 hectàrees d’oliveres i vinyes i de l’elaboració de l’oli, amb les nostres olives, se n’ocupa Empordàlia. Això agrada molt a la clientela, ja que és una producció petita i dona un tret característic a l’hotel.

Ara mateix ens trobem al tercer millor hotel de la Costa Brava, segons la plataforma turística Trip­Advisor. Com s’aconsegueix aquest repte?
La puntuació s’aconsegueix a través de comentaris que deixen els clients a la plataforma digital, però el punt per arribar-hi és l’espai i el personal que treballa aquí. Som un equip petit, amb una plantilla de vint-i-cinc persones.
Com a directora d’hotel, quina creu que és la tendència del sector?
En aquesta tipologia d’hotel, que és hotel boutique, penso que l’important és que siguin hotels petits, de poques habitacions i que la decoració surti del tradicional. També considero important apostar per l’art.

Només d’entrar ja es veu que s’aposta molt per a la cultura…
Hi apostem fermament. Fem moltes exposicions de pintura, escultures… a la sala Blanca, que és la sala de lectura. Tenim un fort vincle amb l’art, tant d’exterior com d’interior, i ho fem perquè és el que envolta el nostre hotel, la gent busca entorns agradables. I l’Empordà és una zona amb molt d’art, també.

L’hostaleria sovint és un sector amb poca representació femenina pel que fa a alts càrrecs com la direcció. Vostè és directora dels dos hotels. Ho pensa així?
Totalment. En el sector del turisme sempre m’he trobat amb més directors que directores, amb el temps anem millorant però encara queda molta feina per fer. Sembla que no ens deixen pujar tant com als homes.

Com analitzaria la salut del sector?
Parlo des del punt de vista del meu producte, hotel boutique. Nosaltres pensem que està en bona salut, ja que la demanda dels hotels amb encant va a l’alça.

I pel que fa a la temporada de l’estiu, com es preveu?
La tenim més activa que l’any passat, però fins que no passi tot l’estiu no podrem veure si és millor. És cert que aquest any hem treballat més i la previsió que tenim d’aquests mesos té un punt més sobre l’any passat. Al Villa Gala igual, vam obrir fa menys temps però també podem dir que hem treballat molt i estem molt contents. Des de principis d’any, si es compara amb l’any passat, són tres punts més.

Tornant a la comarca, per què pensa que actualment agrada tant l’Empordà?
Està molt de moda, però crec que encara pujarà més… sobretot l’Alt Empordà. Creixerà i també creixerà Figueres com a capital, hi crec molt perquè penso que l’Alt Empordà és fantàstic. Soc francesa i he gestionat hotels a Barcelona i al Baix Empordà i no té res a veure. L’Alt és molt més ric i està poc explotat. Hi ha una qualitat de paisatges i de vistes molt bones. En l’àmbit del turisme ja és una comarca molt rica, però penso que encara creixerà molt més.

Encara més? Quina és la tipologia de client tant del Mas Lazuli com del Villa Gala?
El francès és el que predomina, gairebé com arreu de tot el territori. Diria que és gairebé un 70% de la clientela. He de dir, això sí, que a l’estiu es barreja tot, però de la mitjana anual veiem que el client francès és el més potent. I en segon lloc tenim el client català, seguit de l’espanyol.

Parli’m del futur del Mas Lazuli, quines novetats presenta? Cap on ha de mirar?
Ara mateix l’objectiu és la cuina. Voldríem arribar a tenir segell i, si pogués ser, estrella. Fa por dir-ho perquè hi ha una gran feina darrere, però hi estem treballant amb moltes ganes. Pensem que ara l’aposta és el vessant culinari, sempre mantenint el producte de la zona. Tenim una carta molt local i amb ingredients de km 0.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li