Stephane Juanola: “Llançà és una excel·lent destinació turística, on predomina el tracte familiar i la qualitat del servei”

0
701

És el regidor de Turisme, Comunicació, Publicacions i Esports de l’Ajuntament de Llançà, i en aquesta entrevista explica quins són els punts d’interès de la vila, els projectes de futur per la promoció turística i familiar, la implementació de les noves tecnologies per millorar la imatge de Llançà i la proposta de diferents rutes per conèixer l’entorn, entre molts altres temes


Com explicaria el poble de Llançà a algú que no l’ha visitat mai?
Llançà és un lloc idíl·lic, ja que tenim molta riquesa paisatgística i és ideal per la gent que vulgui un lloc per descansar, per estar tranquil i on es respira vida durant tot l’any. Cal pensar que tant la gastronomia com l’oferta comercial i d’allotjament, permeten realitzar-hi diferents activitats com ara esportives, de lleure, culturals… I això fa que Llançà sigui una excel·lent destinació turística, on predomina el tracte familiar i la qualitat en el servei. En definitiva, és un lloc ideal per desconnectar i gaudir en família.

Què en destacaria com a punts d’interès?
Tenim molts punts que són d’interès, si ens deixem guiar pels camins i senders de Llançà podem descobrir l’essència de la seva història a través d’esglésies, monestirs i altres monuments i elements d’arquitectura civil i popular. Pel que fa a elements concrets, destacaria la torre romànica, l’església de Sant Vicenç, la capella del Port, l’ermita de Sant Silvestre, els búnquers del Castellar, l’Argilera i cap de Ras, i sense oblidar-nos del camí de ronda que uneix al llarg els 7 quilòmetres de litoral de Llançà. És aquí on podem gaudir d’unes aigües cristal·lines i on trobem platges i cales petites i acollidores. Hi ha tota mena d’oferta, tant per qui busca natura i paisatge com per qui busca patrimoni i cultura.

Quins projectes està desenvolupant la seva regidoria?
Des de l’àrea de Turisme, el nostre equip està treballant en tres eixos per potenciar el turisme. El primer és dinamitzar el poble a través d’activitats durant tot l’any. Aquest primer eix de dinamització vol posar en valor el mar, la muntanya, l’oferta gastronòmica, el comerç… Així, estem treballant per introduir noves experiències i novetats com ara els jocs d’escapada a la vila, jocs infantils per descobrir el patrimoni, visites guiades, rutes noves pel centre històric, etc. I ho intentem fer no només durant l’estiu, sinó tot l’any. També treballem molt amb les entitats locals perquè hi ha molt de teixit associatiu i és una bona manera de promoure el municipi.

El segon eix el basem en la millora de l’acollida de la gent del poble i també del visitant, a través de la imatge del poble. Sempre intentem treballar en com millorar Llançà, i algunes propostes que estem engegant actualment és la publicació d’una revista informativa i d’oci per explicar el potencial que tenim. Una altra proposta és posar fil a l’agulla a la imatge de l’entrada del poble i també fer una modernització canviant els cartells informatius per pantalles LED.

I per acabar, el tercer eix es basa en la millora dels espais i el condicionament de l’entorn. En aquest sentit, alguns dels projectes proposats són: millorar la connectivitat del poble a través d’un carril bici i amb la implementació de la senyalització horitzontal de carril de 30 km, la creació de refugis climàtics, amb això vull dir activitats d’aigua, la creació de noves rutes per l’exploració de la pedra seca i les fonts del territori, etc. I com a novetats implantades tenim l’adequació d’una platja nudista, el Futaner, i l’adequació d’una platja per anar-hi amb gossos, la de Sant Jordi.

Llançà ofereix una gran varietat d’establiments gastronòmics i comercials. Què creu que el diferencia d’altres poblacions?
A Llançà tenim molts restaurants de llarga tradició familiar i una cuina local de gran nivell, ja que és rica en peix, marisc, arròs… I d’altra banda, el poble es caracteritza per tenir dues zones comercials: la vila i el port, on s’hi poden trobar productes de qualitat i de proximitat amb un tracte familiar.

Em pot dir racó per perdre’s i desconnectar del món, a Llançà?
Qualsevol dels espais d’interès paisatgístic serviria per desconnectar i gaudir.


 * Pots consultar l’Hora del Poble de Llançà, aquí

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li