Sota el paraigua del racisme

0
1368

Aquest mes, que la Covid-19 comença a perdre protagonisme i les fases desdibuixades fan que els ciutadans sortim al carrer com bojos, hi ha altres notícies que comencen a copsar als diaris i mitjans de comunicació. Sobretot una cadena, que fa un placatge i un rentat de cervell impressionant, fent que tots ens sentim culpables, racistes, poc solidaris i mereixedors d’anar a l’infern.

És cert que arreu del món es produeixen accions que tenen a veure amb els sentiments negatius que es poden tenir cap a una persona de diferent raça o color, però per això tots som racistes?

Des dels Estats Units, arran de l’última agressió policial a una persona de color, ens han arribat onades i onades de racisme per part de la raça blanca cap a la negra. Però això és fer populisme, i del més simple.

Fins i tot una noia de raça negra va haver de sortir a dir que què ens estava passant en general a la societat. El que hem d’evitar entre tots és la violència gratuïta, i cal tenir en compte que un delinqüent és un delinqüent, sigui del país que sigui i sigui de la raça que sigui.

Durant tot aquest ferotge assetjament a les nostres consciències, la mateixa cadena de TV va començar a buscar tots els arxius d’agressions contra gent de color o musulmana que s’havien produït per part de les diverses autoritats de les forces i cossos policials. I doncs, què pretenen amb això?, que els delinqüents si són de color, han de quedar impunes? Volen fer agafar por als cossos policials, funcionaris de presons o als mateixos jutges, reprimint-los de vetllar per la nostra seguretat i convivència social, perquè depenent de la persona que delinqueixi se li ha de permetre o no? Si la redueixes perquè és un violent, si l’envies a la presó i si allà no és cuidada amb summa atenció, resulta que som racistes.

Això no deixa de ser una arma de doble fil, perquè sota aquest paraigua del racisme, el delinqĂĽent s’hi aixopluga; pot actuar sense tanta pressiĂł per les seves malifetes. Ell sap que nomĂ©s de dir «sois unos racistas, por eso me detenĂ©is» o «me condenáis» o… ves a saber quina se’n inventa, de seguida passarĂ  a ser una persona mimada per alguns sectors de la societat. El seu cas sortirĂ  per la televisiĂł, i en molts casos fins i tot potser aconseguirĂ  una feina.

És aquesta la societat què volem que ens quedi? Una societat on nomĂ©s els Ăşnics dolents, delinqĂĽents, repressors, malèfics… som la raça blanca?

Per què no es parla que fa quinze dies quatre joves negres van agredir un blanc, als mateixos Estats Units? Per què tampoc se’ns informa de les punyalades que cada dia hi ha algun vigilant de metro, per part de grups marroquins descontrolats? Per què no es diu que la majoria de la població penitenciària és estrangera? Tants jutges s’han equivocat engarjolant-los?

És insultant que vulguin jugar d’aquesta manera amb les persones de bona fe. No ens hem de deixar enredar. Les qualitats negatives o positives d’una persona no resideixen en el color de la seva pell, sinó en el seu cor.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li