Sons del MĂłn

0
1578

Aquest cap de setmana va començar el Festival Sons del Món. Un festival diferent que de mica en mica s’ha anat consolidant fins a convertir-se en un dels principals festivals d’estiu.

En un moment en quĂš cada poble tĂ© un festival, realment Ă©s meritori sortir de la grisor de l’oferta estiuenca i consolidar-te entre els grans esdeveniments de l’estiu.

La fĂłrmula Sons del MĂłn Ă©s simple perĂČ difĂ­cil alhora. L’aposta Ă©s clara: entorns patrimonials imponents –portalada de la basĂ­lica de CastellĂł d’EmpĂșries i la Ciutadella de Roses–, mĂșsica de qualitat i la vinculaciĂł amb segurament el millor que ha passat en els darrers anys a la comarca: la potĂšncia del vi de l’EmpordĂ . A travĂ©s del maridatge musical a cĂ rrec de la sommelier Laura Masramon, dels tastos abans dels concerts, dels concerts Ă­ntims als cellers i posant la cultura del vi al bell mig d’un festival.

El festival no enganya a ningĂș i es presenta com Vi & music, EmpordĂ  o el «festival delicatessen de l’Empordà». Un esdeveniment detallista, perĂČ gens elitista que gira entorn del vi i la mĂșsica.

I encara que la fĂłrmula sembli senzilla no ho Ă©s gens. Per quĂš la grĂ cia del Sons del MĂłn Ă©s que amb aquests ingredients han sabut crear un ambient Ășnic que fa realment especial el festival. L’entorn, la selecciĂł musical, els espais complementaris, els detalls com els tastos abans del concert, el village on el vi n’és l’epicentre o que aquest se serveixi en copa de vidre durant tota la nit, en sĂłn petits exemples. Petit i grans detalls que generen l’atmosfera necessĂ ria per gaudir d’una nit d’estiu a l’EmpordĂ .

I Ă©s que he comentat abans, sembla fĂ cil perĂČ no ho Ă©s. S’han fet molts intents de maridar mĂșsica i vi, hi ha molts intents de festivals al llarg del paĂ­s on el vi i els cellers en sĂłn l’epicentre. I sĂłn molt pocs els casos reexits. De fet, Sons del MĂłn s’ha consolidat com el verdader festival del vi, reconegut per tot el sector. I tenim la sort que se celebri a l’EmpordĂ . Tenim un mes per gaudir-lo. No us ho deixeu perdre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li