Sònia Martínez: “Hi ha una realitat desconeguda, que és la Jonquera de natura i cultura”

0
774

En aquesta entrevista, l’Alcaldessa de la Jonquera destaca el gran potencial que té el poble i parla dels diferents projectes i canvis soferts a la població durant els últims anys. També desgrana els projectes que s’estan elaborant a la població


Com definiria la Jonquera?
La definiria com un poble molt divers, perquè sovint es coneix una de les realitats, però hi ha tota una altra realitat desconeguda, que és la Jonquera de natura, d’història, i de riquesa patrimonial i cultural. Tot i ser una població d’uns 3.000 habitants, és una població molt rica pel que fa a entitats culturals, esportives i socials. Sovint només ens fixem en la Jonquera transfronterera i tot el que això comporta, i el potencial que tenim sovint queda oblidat. És també un poble on hi ha una gran diversitat cultural.

La Jonquera té un gran patrimoni.
Molta gent desconeix que gran part del terme municipal de la Jonquera està protegit pel PEIN de l’Albera, i tenim tot un patrimoni natural i monuments històrics molt interessants. Des de l’Ajuntament de la Jonquera, amb l’àrea de Promoció Econòmica, estem intentant atraure aquest tipus de visitants de turisme de natura.

Hi ha una xarxa de camins molt gran, oi?
Sí, des de diferents rutes Itinerànnia, el GR, la xarxa Pirinexus.. Tenim més de 100 km de camins, i des d’aquí volem potenciar tota aquesta riquesa i oferir-la al visitant. I en aquest sentit voldria destacar la oposició de l’Ajuntament de la Jonquera en tot aquest allau de projectes d’energies eòliques, evidentment estem a favor de totes les energies renovables, però no d’aquesta manera.

Què en destacaria dels seus mandats com alcaldessa?
La prioritat d’aquest equip de govern és la seguretat, hem treballat de debò per aconseguir la nova figura del Sergent i poder posar una mica d’ordre i acabar amb els fets delinqüencials. Seguim treballant amb l’ocupació de pisos, però en aquest cas són ocupacions delinqüencials, aquí no hi ha un problema d’ocupació de pisos de famílies amb pocs recursos. Des de la policia s’hi està treballant, i ens els últims mesos se n’han evitat moltes, penso que hi ha hagut un canvi en positiu amb aquest nou lideratge des de la Policia Local, i es continua treballant en aspectes de venda ambulant i de petits fets delictius. La mostra és que darrerament han disminuït molt i s’ha notat molta millora. Seguim treballant en aquest sentit i estem dotant la plantilla de la Policia Local amb les eines que necessiten per poder desenvolupar la seva feina.

En l’àmbit urbanístic, continuarem amb la reforma del casc antic, i en les properes setmanes podrem iniciar les obres d’un aparcament que tindrà gairebé unes vuitanta places d’aparcament per resoldre aquesta problemàtica que teníem aquí al cas antic. I també instal·larem, com a tots els projectes que tirem endavant, càmeres de vídeo-vigilància. D’altra banda, també estem acabant de perfilar altres projectes, estem treballant en el projecte de la zona del Prat de Malagrava, és un projecte urbanístic ambiciós, ja que es renovaran tots els serveis com ara l’enllumenat, la canalització de les aigües… I per nosaltres també és important, en aquesta legislatura, tot el que fa referència a pressupostos participatius. Aquesta ha sigut la segona edició, i els pròxims dies es donarà a conèixer el projecte guanyador; estem molt contents perquè aquesta segona edició ha tingut molta més participació i creiem que és molt important implicar la ciutadania a l’hora de prendre decisions. També estem treballant amb el Consell Comarcal tot el que fa referència a la promoció econòmica, i aquí la Jonquera és clau. I esperem que al setembre comencin les obres de la nova comissaria de Mossos d’Esquadra, des de l’Ajuntament ja vam fer la cessió del terreny i pensem que és de vital importància disposar d’una comissaria i també d’un nombre elevat de Mossos d’Esquadra. I no em vull oblidar, i més en aquests anys de pandèmia, que cal treballar de la mà del sector privat per intentar sortir d’aquesta crisi econòmica i social i hem d’ajudar a tots aquests empresaris, emprenedors, i a la ciutadania en general, a tornar a la normalitat.


  • Pots consultar l’Hora del Poble de la Jonquera, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li