Sònia Martínez: ‘Els trets característics d’aquest mandat seran la implicació, la proximitat i la transparència’

0
1502

Just després de ser investida presidenta del Consell Comarcal, la tercera dona que ocupa el càrrec, Sònia Martínez explica com encara la nova etapa. La també alcaldessa de la Jonquera diu que vol aprofitar les comissions infomatives per posar sobre la taula temes que afectin la comarca, i que un dels objectius de la legislatura serà fer més visible la institució perquè la ciutadania valori més la feina que fa


Nova etapa al Consell. Quin perfil de presidència marcarà?
El meu objectiu és sumar en benefici dels empordanesos, i això s’aconsegueix amb diàleg, proximitat i empatia. Els trets característics d’aquest mandat seran la implicació, la proximitat i la transparència. Buscarem el consens en tots aquells projectes que permetin millorar la qualitat de vida de la nostra gent.

Durant el ple ERC li va demanar que trenqui el pacte amb el PSC. S’ho han plantejat en algun moment?
Penso que va ser un discurs del tot demagògic, ja que ERC va intentar establir aquest mateix pacte fins a l’últim moment.

S’ha renovat la meitat del plenari. Això comportarà noves maneres de treballar?
Normalment els canvis als ajuntaments comporten la modificació de les conselleres i els consellers comarcals. Això ha passat a cada mandat. En funció de les persones, és evident que es generen noves maneres de treballar, però amb uns objectius comuns.

Al discurs d’investidura va convidar tots els partits a treballar plegats. Com ho materialitzarà?
Vull aprofitar les comissions informatives no només per debatre els temes plenaris, sinó per posar sobre la taula altres temes que afectin a la comarca, i establir reunions puntuals per treballar aquells temes que ho requereixin.

Hi ha qui creu que els consells comarcals sobren.
Deu ser per què en realitat no saben quines són les seves funcions. Durant aquest mandat m’he marcat l’objectiu de fer molt més visible aquesta institució per tal de revertir la situació i que els empordanesos visualitzin la gran feina sovint complexa i poc agraïda que fa el personal de la casa.

Fa uns anys la institució es va abanderar de la lluita contra la prostitució. Però sembla que la problemàtica s’ha aparcat una mica…?
La comissió institucional que aborda aquest fenomen es va reunir i va demanar als diferents grups polítics amb representació al Congrés i al Senat que incorporessin un article al Codi Penal per prohibir la prostitució a la via pública. No ho vam aconseguir i quan es constitueixi el nou govern tornarem a demanar les reunions necessàries per plantejar de nou aquesta problemàtica. D’altra banda, també existeix des del 2010 la taula tècnica de prostitució dinamitzada per l’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat del Consell Comarcal, que es reuneix trimestralment i està formada per diferents agents que intervenen en aquest àmbit. Un dels objectius d’aquesta taula és assessorar en l’elaboració de polítiques públiques i informar la comissió institucional. Així doncs, quan constituïm de nou aquest espai polític coordinarem una reunió entre les dues taules.

Una altra de les lluites històriques és el desdoblament de l’N-II. En veu opcions reals?
Crec que en aquest mandat tampoc el podrem veure fet realitat.

I el centre d’acollida d’animals de companyia, es podrà inaugurar?
El projecte ja està redactat i disposem del finançament. Els motius pels qual s’ha endarrerit són urbanístics, però ja hi estem treballant per tal que aquest mandat es pugui construir i inaugurar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li