Solució per la parada dels Hostalets

0
810

Molts centres educatius estan cursant peticions per demanar més monitors als menjadors a causa de la Covid-19


Les queixes d’algunes famílies per la supressió d’una parada de transport escolar han tingut els seus efectes. El Consell Comarcal està posant fil a l’agulla per reprendre el servei als Hostalets de Llers, que s’havia quedat aquest curs sense parada d’autocar per anar a l’institut Alexandre Deulofeu. Dies després de la disconformitat, el Consell confirmava ahir que la nova ruta es posarà en marxa aquest dijous.

En un principi el context de Covid era el motiu per la supressió de la parada dels Hostalets, ja que feia barrejar els usuaris de dues línies diferents. Ara s’estan fent les gestions perquè les famílies dels Hostalets de Llers –un dels quatre nuclis del municipi– pugui disposar del transport i no haver d’anar a 4 quilòmetres més lluny, en concret al nucli de Llers. És per això que la línia 9R3 incorporarà la parada dels Hostalets de Llers i mantindrà la que ja tenia a Llers per anar i tornar de l’institut Alexandre Deulofeu.

D’altra banda, la línia 23R1 s’haurà d’esperar a la parada d’Hostalets fins que arribi el 9R3 i facilitar el transbord. La línia 23R1 fa el trajecte de Pont de Molins, les Escaules, Boadella, Biure, Hostalets, Institut Cendrassos i Institut Narcís Monturiol.

MENJADOR. A banda del transport escolar, el Consell també s’encarrega de gestionar molts menjadors de centres educatius. En concret 37 de les 68 escoles amb servei de menjador. La resta estan gestionats per les AMPAs (22), pels ajuntaments (4) o pel centre mateix (1), i la resta (4) corresponen a escoles concertades. Donada la situació de restriccions per la Covid-19, els menjadors escolars veuen com el nombre de monitors que acompanya infants i joves en el servei és insuficient. És per això que els centres estan demanant més hores de monitoratge al Servei Territorial. Un cop la Generalitat aprovi les hores de reforç, ho comunicarà al Consell, que al seu torn farà les gestions amb les empreses adjudicatàries del servei.

Pel que fa a beques menjador –i a l’espera de dades definitives– s’han sol·licitat 3.200 beques menjador. Se n’han concedit 2.229, se n’han denegat 314, 138 estan pendents de resolució i 525 són a l’espera de rebre la documentació de les famílies.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li