Solidaritat i contacte amb el Japó

0
899

Les imatges del terratrèmol i el posterior tsunami que ha patit el Japó i que hem pogut veure als televisors de totes les llars de ben segur que no han deixat ningú indiferent.
Algunes de les mostres de suport, poques, que s’han fet a la comarca arriben de la mà del Museu del Joguet de Catalunya, amb l’exposició que s’inaugura avui divendres i que duu per títol Koï-Nobori. La festa dels nens japonesos. Es tracta d’una instal·lació a l’escalinata d’accés al Museu. L’origen d’aquestes banderoles (a les imatges) neix de la festa del nens japonesos que se celebra tradicionalment al Japó el dia 5 de maig. Habitualment els pares desitgen felicitat, alegria i salut als nens i nenes, i els fan un obsequi que simbolitza les virtuts mítiques de les carpes: energia, força i perseverança. És en aquesta festa que els estels de teixit en forma de carpes, els “koï-nobori”, surten al carrer i onegen amb el vent.
La instal·lació compta amb una il·lustració musical, The japanese flute, de Shakuhachi per Kohachiro Miyata, i es podrà visitar fins al 12 de juny.
Més endavant, passada la Setmana Santa, el mateix Museu del Joguet organitzarà uns tallers de papiroflèxia (origami en l’original japonès) que involucrarà els nens de les escoles, que hauran de fer unes aus de paper en les quals s’inclouen bons desitjos. La persona que supervisarà aquesta iniciativa és Yuko Kato, una japonesa que ja fa anys que està instal·lada a l’Alt Empordà.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li