Solé abandona ERC el mateix dia que sap que Gratacós va de tres

0
865

Francesc Canet, proclamat cap de llista d’ERC fa quinze dies, va comunicar la setmana passada a l’executiva local del partit -i aquesta ho va acceptar- la composició dels quatre primers llocs de la candidatura a les municipals, després de l’acord d’incorporació de militants i simpatitzants de la formació Acció Municipal per Catalunya (AMC). Després d’ell repetirà la regidora Mireia Mata, a continuació figurarà Esteve Gratacós i en quart lloc tornarà a ser-hi Xavier Besora. El cinquè lloc haurà de ser per a una dona, en funció de la normativa electoral.
Aquest encapçalament de la candidatura republicana -avançat per HORA NOVA a la seva edició de divendres- va provocar que aquella mateixa tarda el regidor Miquel Solé, número dos de Canet a les eleccions del 2003 i número tres a les d’ara fa quatre anys, fes pública una carta (vegeu el text íntegre a la pàgina següent) en la qual anunciava al partit que es donava de baixa com a militant, després de 20 anys a ERC, i que abandonava el grup municipal i el govern per passar-se com a regidor no adscrit al grup mixt. Tindrà com a company l’exregidor socialista Pere Pujolà tot i que aquest ha continuat mantenint les seves responsabilitats al govern després que el PSC trenqués el pacte amb CiU.

SORPRESA. Canet va assegurar que va saber la decisió de Solé pels periodistes i ahir reconeixia que “m’ha sorprès moltíssim. Les seves explicacions són subjectives. Quan parla de diferència amb el cap de llista, jo li recordaria que he tingut moltes més diferències amb regidors com Mata o Besora que no pas amb ell. D’altra banda la incorporació de Gratacós en un lloc destacat de la llista estava aprovada per l’executiva del partit. Personalment hi ha hagut decisions d’aquest organisme, en altres ocasions, que no han estat del meu grat però les he acceptat. Si no hagués estat així, hauria plegat. El que li retrec a Solé és que no dimiteixi com a regidor”. La direcció regional del partit li ha demanat l’acta, però no sembla pas que abandoni l’Ajuntament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li