“Sóc molt curiosa i m’agrada reinventar-me constantment. Aquest concert n’és una prova”

0
847

‘Clàssics catalans’ es va estrenar l’11 de setembre del 2011 al teatre El Mundial de la Bisbal d’Empordà. Després per passar per Bescanó, Girona, la Bisbal d’Empordà o Sant Feliu de Guíxols, entre d’altres poblacions, arriba a Roses. Concretament, el diumenge, a les 6 de la tarda, al Teatre Municipal. Es tracta d’un passeig per les cançons catalanes del segle XX, que gràcies a les noves orquestracions del seu pare, Jaume Cristau, permeten apropar el lied català i la sardana a la sonoritat de la música centreeuropea.

Què suposa per a vostè portar a l’Alt Empordà aquest concert?
És molt important perquè fins ara no s’havia presentat a l’Alt Empordà. ‘Clàssics catalans’ equipara la música catalana amb el lied europeu i ho farem amb un quintet de corda, el Cecília Quintet. El programa inclou: Romanç de Santa Llúcia, d’Eduard Toldrà, també amb un text de Sagarra, i el Madrigal sobre un tema popular (El cant dels ocells), que Xavier Montsalvatge va escriure per a la cloenda dels Jocs Olímpics de Barcelona, adaptat per mi. També interpretem la cançó de bressol Non, non, de Francesc Cassú, amb lletra de la seva mare, la poetessa Carme Jordi. En Els aucells et canten és on veu més com la sardana s’equipara amb el lied europeu. No s’ha fet mai. Sóc molt curiosa i sempre m’agrada reinventar-me constantment i he dir que el meu pare sempre m’està ajudant fent els arrenjaments.

I el seu pare, Jaume Cristau, ha fet orquestracions de dues composicions seves, Encís d’amor i Canigó, concebudes inicialment per a cobla, i totes dues amb lletres d’Alba Comellas
Sí. Canigó i Encís d’amor són sardanes noves, amb lletres d’Alba Comellas, i són com vestits fets a mida pel meu pare per a mi. Es podrien haver cantat sardanes molt més conegudes, però crec que és important no fer sempre el mateix i caure en aquest parany. Sempre vull fer coses noves i sóc com un salmó, que neda a contracorrent. El resultat ha estat un programa molt equilibrat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li