Smog

0
1612

Si Londres pogués treure pit , ho faria perquè encara hi viuen alguns anglesos, la Roda del Mil·leni, Su Graciosa Majestad i per tenir una boira amb denominació d’origen, batejada com smog, barreja d’humitat i pols contaminant, ben insalubre, fastigosa i llefiscosa.

Nosaltres, aquest darrers dies, ja n’hem tingut, de boira, però res a comparar amb el també fastigós i llefiscós fum que patim de la casta política que ens governa ,aquí, allà i a maracuià.

La darrera ximpleria de la nostra ben estimada i mai ben pagada Gencat ha estat aquest simulacre de fer veure que es vol ajudar als autònoms amb un ajut de 2.000 per cap i fins a 20 milions d’euros, és a dir, 10.000 agraciats amb el sorteig d’una mena de Grossa avançada, però de molt mal gust.

Dijous 5 tiren l’esquer i fins dilluns 9 , el formulari no estava vigent… Amb un col·lapse total de la web als primers minuts, petit detall que els inútils-caps-pensants no van predir ni tampoc van resoldre, tancant la web a mig mati.

Dimarts 10, a mig mati i la web col·lapsada, ja es va acabar el sorteig i miraculosament, els capitostos anuncien per les xarxes que han rebut l’ajut el 10% dels autònoms catalans… comoquelocualo? Si som mes de 540.000, com pots tenir els sants «arguments» de donar aquesta xifra? Ara pla, és el 10% dels que complien els requisits… comoquelocualo? O sigui, tens la web col·lapsada, no pot entrar dades al sistema gairebé ningú i saps que 100.000 complien els requisits i la resta no?? Sí que va ràpid el sistema per tenir 530.000 autònoms indignats.

Mentre que aquest polítics que ens porten a la ruïna econòmica i social, i bombardejant l’estat del benestar del que gaudim, cobren i no poc, milers d’empreses han de tancar portes, acomiadar el personal, endeutar-se i mal viure, gent a l’atur, eres, ERTOs i al carrer, perquè la casta política s’augmenti el sou, comprin mes cotxes oficials, càrrecs de confiança inútils a dojo, llacets, viatges en Falcon, etc. I l’altra bajanada, comprar 130 vehicles tot terreny per la policia del Marroc… Però el més important és treure l’educació concertada, l’educació especial, el castellà de les aules i tenir la mainada en barracons.

I voleu enviar satèl·lits a l’espai sideral (amb un cost de 18 milions d’euros) i se us penja una maleïda web??

Per això si que hi han calerons i per mantenir ben engreixada l’altra cortina de fum de l’independentisme i tenir a fugits de la justícia com reis a un país monàrquic, tot i que voler ser republicans.

Ara sembla ser que investiguen els «mantenidors» de tot aquest enrenou i disbarat, polític, familiar, social i econòmic. Tant de bo tirin de la manta, com va dir el barrufet i coneguem a canvi de quins favors o prebendes es feien i fan aquestes aportacions econòmiques , que al cap i a la fi, sortien de la butxaca dels ciutadans, directa o indirectament.

De fet, estic convençut que si es tira de la manta, tindrem a mes d’un il·lustre veí nostre tremolant o fent les maletes cap a Waterloo, seu dels fugits i mantinguts per excel·lència, que potser no recorden que un Emperador va perdre-ho tot per aquells puigs i carenes.

Però tenim més boira i més gent als núvols o si més no, pudor a socarrimat… Al menys és el que se sent a la vora de la seu de l’extint PP a Girona i més a prop a Figueres, que sembla ser que no s’han assabentat que les dictadures, només funcionen als països bananers i col·locar gent a dit, sense consens, només per anar ben pentinat/pentinada, a la llarga, passa factura.

Escollir, per no dir imposar, personatges sense cap mena de currículum professional, laboral, polític ni acadèmic, sol comportar que tard o d’hora esclati tot malgrat els consells divins que puguin rebre en els seus moments d’èxtasi, mística o ascètica com succeïa a Santa Teresa de Jesús, això deixant de banda el nomenament a dojo de càrrecs interns sense cap mena de contingut, només per emplenar les estadístiques del partit i tenir a la vora un grapat d’aduladors i llepa-esfínters.

Aquesta darrera desbandada, que no ha estat la primera ni serà l’ultima, és fruit de l’abandonament endèmic i sistemàtic que han sofert l’electorat i els càrrecs del PP a la província de Girona, però no heu de patir, que els principals actors de la comèdia ja es van refugiar l’un a Sevilla i l’altre a Badalona, deixant empastifat el galliner amb les guineus barallant-se i quatre arreplegats nouvinguts.

Res de nou; eren pocs però molt cridaners els que denunciaven a tort i a dret l’abandonament de les comarques gironines i reclamaven més recursos , no només de diners, sinó de material, suport informàtic, formació , actes presencials, etc. Però és clar, el 90% del pressupost es quedava a Girona capital i amb la democràcia i llibertat per parlar que hi ha al partit, tots fora i s’ha acabat el bròquil.

Els resultats parlen per sí sols… De 38 regidors a Girona l’any 2011, a 19 l’any 2015 i a 3 el 2019… I amb una projecció estatal de manca de projecte, lideratge i «d’arguments» que altres formacions constitucionalistes sembla ser tenen més ben posats.

De la vacuna que ja ens han posat a tots sense comprar-la, Covid-19, Pfizer, mascaretes, confinaments i ruïnes, ja en parlarem la propera vegada, i als que no li agradi la constitució ni aquell que va establir les pagues extraordinàries del 18 de juliol i Nadal, ja sap què pot fer… Treballar el pont i el dia festiu i tornar els calers de la paga extra.

Cuideu-vos i sigueu bons minyons, que ara ve Nadal i el tió no us cagarà res.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li