Sisena edició del Festival Internacional del Circ a Figueres

0
1213

La nova edició, que es farà del 16 al 20 de febrer, arriba amb més novetats que mai i amb discrepàncies a la ciutat


 

La sisena edició del Festival Internacional del Circ arriba a Figueres del 16 al 20 de febrer amb més atraccions que mai. Hi haurà fins a 17 disciplines circenses diferents que oferiran 88 especialistes, procedents d’11 països. La setmana passada, el director artístic del festival, Genís Matabosch; l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el regidor de Cultura, Alfons Martínez, van presentar la programació d’aquesta edició. Enguany hi haurà un total de 24 atraccions, entre les quals destaquen alguns dels números guanyadors en els principals festivals internacional de circ extraeuropeus com ara Moscou, Odessa (Ucraïna), Wuhan (Xina), entre d’altres. El director, Genís Matabosch, afirmava que el programa està marcat per les actuacions en grup, el predomini dels artistes xinesos, russos i etíops i la important presència d’atraccions llationamericanes.

24 ESPECTACLES. En aquesta edició es podran veure, entre d’altres, números artístics del continent africà, amb la companyia d’acrobàcies Addis Africa Troupe o el xou de les cintes aèries del Duo Cabaret que destaca per l’ús de cordes individuals. Durant el cap de setmana del circ, el públic descobrirà al Clown Bilby, un pallasso que sap ballar claqué procedent d’Ucrania. Vladyslava Naraieva és un altre dels noms de la programació d’enguany, amb només 13 anys l’artista d’Ucraïna oferirà un número d’equilibris que representa com un maniquí cobra vida a l’aparador. Els espectacles de hulla hoops no faltaran a la cita del 2017 i Marco Antonio Penagos de Mèxic proposa un número de fins a 85 cercles a diferents zones del seu cos. Aquestes i moltes altres actuacions són a la programació de la 6a edició. Segons l’organització, el festival de Figueres ha esdevingut un referent d’àmbit europeu i és una cita per descobrir nous talents. Fins avui, s’han vist 113 atraccions internacionals a la ciutat.

MUSEU DEL CIRC. L’alcaldessa de Figueres ha garantit l’edició del 2018 tot i que el conveni acaba aquest 2017. Assegura que l’eborrany de pressupost per al 2017 inclou una primera partida de 500.000 euros per al projecte del Museu del Circ. Segons les fonts, aquest museu estaria ubicat a la casa Nouvilas del carrer Nou. Aquestes declaracions de l’alcaldessa han provocat opinions diverses, un de les quals és el posicionament de Comerç Figueres, que a l’abril va llançar la campanya “Tots pel Museu del Circ!” i ara com ara, la campanya ha superat les 6.000 signatures entre físiques i en línia. Una altra de les opinions és en contra de l’ús de diners públics per al museu. Aquests dies figuerenques i figuerencs firmen una petició de change.org per aturar la inversió pública al Museu del Circ. En la petició declaren que a la ciutat no hi ha tradició de circ i que hi ha altres prioritats com ara la Casa Natal o el Museu de l’Empordà. Afirmen que no estan “en contra de la realització del Museu del Circ, estem en contra que es pagui amb diners públics.” Avui diaja té prop de 800 signatures.

.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li