Sinistralitat mortal a les carreteres

0
1166

A l’Alt Empordà es van registrar 12 accidents amb víctimes l’any passat. En la majoria de successos hi van estar implicats turismes, però preocupa l’elevada mortalitat a la xarxa viària en col·lectius com els motoristes


 

Amb el final del 2018 el Servei Català de Trànsit ha donat a conèixer les dades de sinistralitat a la xarxa viària catalana. Preocupen les xifres especialment perquè el col·lectiu dels motoristes continua sent vulnerable. A tot això s’hi ha d’afegir l’alta sinistralitat per culpa de distraccions com ara el telèfon mòbil i també a causa de l’excés de velocitat.

A l’Alt Empordà es van registrar 12 accidents mortals durant l’any 2018 [vegeu la taula]. En dos d’aquests sinistres hi va haver dos morts, per tant, el total de persones que van morir en el lloc de l’accident l’any passat van ser 14. En quatre dels 12 accidents hi estaven implicats motoristes i a la resta, turismes. Només en un cas un camió. Aquestes són només les dades dels accidents mortals però no entren en aquesta categoria la resta de sinistres que hi ha hagut a les carreteres i que després han deixat ferits lleus, greus i fins tot víctimes mortals hores després de l’accident. Pel que fa al total de Catalunya, van ser 185 les persones que van perdre la vida a la carretera el 2018. El sinistre més greu va tenir lloc a Vidreres, on van morir quatre persones.

A l’hora de combatre les principals causes dels accidents ja s’estan introduint reformes legals. Per exemple, des d’aquest mes de gener a les vies convencionals ja no es pot circular a més de 90 quilòmetres per hora. De cara al 2019 també s’esperen reformes que enduriran les sancions per als conductors que siguin sorpresos parlant per telèfon. També es preveu regular en general l’ús de la tecnologia dins el vehicle.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li