Sinergies sota la cistella

0
855

Adepaf i UCAP s’uneixen per crear Bàsquet Nord, un grup que vol esprémer al màxim els recursos de cada club


 

La unió fa la força és una frase d’aquelles tòpiques, sovint supèrflua, però que quan adquireix sentit més enllà de les paraules pot esdevenir ben representativa. Un bon exemple el trobem amb el naixement del Bàsquet Nord, un grup format pel Club Bàsquet Adepaf Figueres i l’UCAP que ha sorgit per tal de buscar sinergies i esprémer els recursos de cada club.

La iniciativa esdevé el paraigua a través del qual els dos clubs, que mantindran la seva essència i identitat pròpia, presentaran les activitats que organitzin de manera conjunta. Així, les dues entitats seguiran exhibint la seva personalitat jurídica pròpia, amb la seva junta directiva i els seus estats respectius, però respondran a la marca NORD per aquelles activitats i iniciatives que vagin més enllà del bàsquet —des de campus, casals fins a tornejos o bàsquet no federat, entre d’altres—, així com per acomplir amb objectius diversos: compartir equipaments, construir equips mixtos i, en definitiva, fomentar vincles.

PLANIFICACIÓ ESPORTIVA. Durant la presentació del nou grup, que va tenir lloc dimecres de la setmana passada al Claustre de Peralada, el president de l’Adepaf, Oriol Rabert, va assenyalar els pilars bàsics del projecte, entre els quals la planificació esportiva que se’n deriva. En aquest sentit, amb la creació de Bàsquet Nord, la línia femenina d’equips dels dos clubs passa a anomenar-se UCAP, que esdevé un nou club amb seu a Peralada, substituint així al Club Bàsquet Albera-Peralada, que desapareix. De la mateixa manera, els equips masculins formaran part, tots, de l’Adepaf.

Per tal de donar forma al projecte i liderar tota l’estructura, el nou grup compta amb l’exjugador Carles Canals com a director general. El de Sant Andreu de Llavaneres serà l’encarregat de coordinar tots els aspectes del grup i, alhora, fer d’enllaç amb els dos clubs de bàsquet alt-empordanesos. «Si bé les darreres temporades volíem que Figueres se situés al costat d’altres capitals catalanes com Girona, Manresa, Granollers, Vic o Badalona en l’òrbita del bàsquet d’elit del país, ara, amb la creació de Bàsquet Nord, tenim clar que el que volem posar al mapa no és només Figueres, sinó tots aquells clubs de la comarca que vulguin acompanyar-nos-hi», detalla Canals.

De fet, els horitzons col·lectius es van reforçant: l’Adepaf i l’UCAP també han inscrit equips conjunts amb el Grifeu-Llançà i el Bàsquet Castelló per la temporada 2021-22 que està a punt de començar. «Cal vèncer les rivalitats entre municipis», diu Rabert. 

Les declaracions 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li