S’inaugurà la mostra ‘Llum del món’ de Tharrats i Giménez

0
559

L’exposició comissariada per Carme Sais inclou treballs de les dues artistes amb la llum com a element comú


 

El divendres 23 de juliol es va inaugurar a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran l’exposició «Llum del món» formada pels projectes Speculum caducis de Rosa Tharrats i Oh Be A Fine Girl, Kiss Me! de Regina Giménez i comissariada per Carme Sais.

Els treballs que presenten les dues artistes tenen en comú l’interès per la natura, i en especial, per la llum. En el cas de Rosa Tharrats la llum esdevé l’element indispensable que activa unes obres en les que, tal com passa als vitralls medievals, travessa la matèria, per transformar-la, omplint-la de vida i de color. En canvi, Regina Giménez representa els astres a l’espai i la intensitat de la seva llum a través d’una escala convencional de colors i d’una seqüència de lletres que ve establerta per l’astrofísica acadèmica. D’aquesta forma l’artista planteja un contrast entre la representació artística i la científica.

Aquesta mostra es troba englobada dins el cicle «Diàlegs: pintura, música i patrimoni» que s’organitza a quatre mans entre el Bòlit Centre d’Art Contemporani Girona i l’Agència Catalana de Patrimoni de Catalunya. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li