Simposis, pel·lícules i lectures amb motiu de l’Any Fages

0
1249

Els actes d’homenatge, però, no s’acaben aquí: el divendres 26 d’octubre, la capella de Santa Clara (20h) acollirà la projecció de la pel·lícula documental Balada empordanesa, d’Arcadi Lozano


 

Simposis, representacions, conferències, vermuts, el rodatge d’una pel·lícula. Tota mena d’actes, com al llarg de tot l’any, s’han celebrat aquests dies per commemorar l’Any Fages. Dissabte passat, l’Aula de Teatre de la Universitat de Girona va oferir la lectura dramatitzada del clàssic Les bruixes de Llers (1924), a la capella de Santa Clara de Castelló i sota la direcció de Mercè Mas. Els actes d’homenatge, però, no s’acaben aquí: el divendres 26 d’octubre, la capella de Santa Clara (20 h) acollirà la projecció de la pel·lícula documental Balada empordanesa, d’Arcadi Lozano. I, de cara al 21 de desembre, els guionistes David Ruiz i Pitu González presentaran el film El sabater d’Ordis a La Cate.

Per altra banda, el 22 de novembre tindrà lloc el Simposi Carles Fages de Climent, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, a Barcelona, i que compta amb un programa de tota una jornada i la participació d’estudiosos com Mariàngela Vilallonga, Enric Pujol, Joan Ferrerós, Jordi Canet, Anna Teixidor, Nil Ventós o Maria Nunes. I, allà, l’Aula de Teatre de la UdG tornarà a interpretar Les gruixes de Llers. Des d’aquest dilluns, a la Facultat de Lletres de Girona es pot visitar l’exposició «Carles Fages de Climent. L’arcàdia empordanesa», en què es repassa la seva biografia i obra, i en què es posa de manifest la gran varietat de la seva producció literària.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li