Simplificaran la gestió d’emergències per evitar situacions com les dels focs del 2012

0
663

Després de l’enrenou generat fa deu dies per la presentació d’un informe que atribuïa als alcaldes una part de la responsabilitat de la mala gestió dels incendis del 2012, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, es va reunir divendres amb els màxims responsables dels disset pobles afectats pels focs. L’objectiu era clar: “donar la cara” (així ho va definir el mateix conseller) i explicar bé l’informe. “Jo crec que hi va haver un malentès: o no es va saber explicar bé, o no va ser ben rebut”, va dir Espadaler, que va destacar que l’estudi es va encarregar (a l’Institut Cerdà) “amb ànim de millora”, per extreure’n la part positiva.
En aquest sentit, el titular d’Interior va assegurar que “aquest informe no critica l’actuació dels alcaldes”, però sí que hi ha aspectes a millorar. En concret, va destacar dos assumptes que ja s’han començat a adreçar.
D’una banda, s’està canviant la normativa per simplificar els Plans de Protecció Civil de les Emergències Municipals (PAM). L’objectiu és fer-los més àgils i de fàcil aplicació per a ajuntaments petits. Segons Espadaler, fins ara eren “excessivament burocràtics”, i a partir d’ara no només es podran aprovar amb un sol tràmit, sinó que inclouran unes fitxes d’actuació més útils i fàcils d’entendre en cas d’emergència. A més, Interior també està facilitant a les Administracions locals més petites un disseny de pla multirisc (aplicable en diverses situacions).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li