Setmana blanca, i única

0
1012

Tots els estudiants d’educació infantil, primària i secundària de l’Alt Empordà realitzaran la setmana que ve les seves primeres vacances d’hivern, i previsiblement també les últimes, ja que el nou govern de la Generalitat ha anunciat que el proper curs escolar suprimirà la setmana blanca. De fet, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va oferir als centres la possibilitat d’abolir aquests dies de festa ja enguany, però des dels serveis territorials d’Educació de Girona han confirmat que cap centre altempordanès s’ha acollit a la proposta.
Juntament amb la supressió de la setmana blanca pel curs 2011-2012, el nou executiu convergent també va retallar la partida pressupostària per les vacances d’hivern d’aquest any. I si el tripartit tenia pensat destinar 800.000 euros en ajuts per donar alternatives a les famílies, finalment només se n’hi destinaran 240.000. A nivell pràctic, aquesta reducció -que ha estat durament criticada per la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC)- ha repercutit directament en l’organització d’activitats a l’Alt Empordà. I és que sense aquestes subvencions, els preus dels casals s’han encarit fins arribar a uns 50 euros de mitjana; i això, segons han explicat els responsables de diverses associacions de pares i mares d’alumnes (AMPA) de la comarca, ha fet que molts progenitors s’hagin organitzat per fer vacances aquesta setmana o bé deixar els més petits amb altres familiars.
Aquesta situació s’ha produït en municipis com Llers, Figueres (a les escoles Salvador Dalí o M. Àngels Anglada) o Maçanet de Cabrenys -entre altres-, on les AMPA tenien previst organitzar activitats però la manca d’inscripcions els ha fet fer marxa enrere. En altres pobles, però, des de les associacions de pares o des dels mateixos ajuntaments s’han organitzat activitats d’allò més variades, que van des de casals fins a campus esportius, passant per tallers de manualitats, teatre o descoberta de l’entorn, entre d’altres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li