“S’especulava que ja hi havia un prepacte, però mai hi ha sigut”

0
1095

És el primer alcalde republicà de la democràcia. Es notarà el canvi d’ideologia?
Sí. Com a mínim, el canvi de dinàmiques. Dinàmiques de treball, suprimir mals tics que hi havia… Que potser no es notarà de seguida, però a mitjà termini volem que ja es pugui palpar.

Com es plasmarà a la pràctica?
Primer de tot passant per dues coses de les quals ja vam fer molta gala en campanya: la transparència i la participació ciutadana, tant en les sessions plenàries com quan hi hagi grans decisions per prendre.

Quin serà el seu tarannà com a alcalde?
Vull que sigui tal com sóc jo en persona. És a dir, sóc de Llançà, visc a Llançà, faig vida a Llançà i continuaré fent exactament el mateix. I passaré moltes hores al carrer per viure el dia a dia del poble i de la gent, perquè vull ser un alcalde proper.

Per arribar aquí han hagut de pactar. Què els ha unit?
Dues coses. Una, que totes tres candidatures ens presentàvem com a alternativa. I això vol dir que cap preveia pactar amb CiU. I l’altra és que, com que ens presentàvem com a alternativa, la majoria de punts dels nostres programes eren molt similars. I això ha fet que des del principi hi hagi hagut una bona entesa. Fins i tot s’especulava de si ja hi havia un prepacte electoral, que mai hi ha sigut. De converses n’hi ha hagut, com lògicament també n’hi ha hagut amb CiU, però no hi havia res lligat.

Quines seran les seves prioritats?
A curt termini, fins passat l’estiu, no tenim cap prioritat molt marcada. Si en podíem tenir, n’hem hagut de prescindir, perquè ens hem trobat amb molt de merder. Moltes coses penjades, contractacions d’estiu que encara no s’havien efectuat, ens van deixar els casals d’estiu penjats… Estava tot per fer. Igual que el banc d’aliments, que hem tingut molts problemes perquè ens el van tancar. I és clar, tot això són focs que anem apagant. Anem a solucionar el dia a dia i el més urgent, i quan tinguem això després mirarem el que havíem dit de prioritzar. Que també anirà en funció de com vagi la temporada d’estiu i de com vagin aquests mesos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li