Sensibles amb el canvi climĂ tic

0
1634

L’Ajuntament de Figueres organitza la tercera edició de les Jornades de Meteorologia, Aigua i Canvi Climàtic


 

Donar a conèixer, reflexionar i fomentar el debat sobre l’impacte del canvi climàtic a l’Empordà i a la regió Mediterrània. Aquesta és la voluntat de l’Ajuntament de Figueres, que organitza, per tercer any consecutiu, les Jornades de Meteorologia, Aigua i Canvi Climàtic del 26 d’abril al 22 de maig. Durant aquest mes, s’explorarà la meteorologia tant des del vessant científic com artístic a partir de tallers i de ponències, a càrrec d’acadèmics i divulgadors. El primer tinent d’alcalde i regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, assegura que «la sensibilitat de l’Ajuntament vers el canvi climàtic és absoluta» i que, des del consistori, pretenen «exposar-ne les causes i contribuir a pal·liar-ne els efectes».

NOU ACTIVITATS. El Servei de Medi Ambient del consistori ha preparat, sota la coordinació del geògraf i climatòleg Carles Bayés, un programa amb nou activitats adreçades al públic general però també expert en la matèria. El conegut home del temps Alfred Rodríguez Picó farà la xerrada inaugural el 26 d’abril i parlarà sobre meteorologia des d’una òptica poc convencional: la música. Fins al 22 de maig, participaran en les jornades científics de renom com Gabriel Borràs i Javier Martín Vide, que analitzarà les expressions artístiques centrades en el canvi climàtic, o el meteoròleg Eloi Cordomí, entre altres.

TRES SORTIDES. Es faran tres tallers: un per aprendre a fotografiar fenòmens meteorològics; un altre per saber com treballen els homes i les dones del temps, i un tercer per observar el canvi climàtic als boscos de l’Empordà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li