Sensacions agredolces en la tercera ediciĂł del Festival de curts Bai de Fest

0
840

L’organització es mostra satisfeta d’haver pogut celebrar un nou certamen tot i les circumstàncies i la falta de públic


 

Tot va començar amb una petita conversa «jo sĂłc un fan del cinema, faig curts low cost, i parlant-ho amb la gent de Bai de Feis, que ja s’organitzen per fer el carnaval, i el torneig de futbolĂ­ d’aquĂ­ a Roses, algĂş va dir… I perquè no fem això de cinema?» AixĂ­ ho explica en JosĂ© Luis Santos, director del Bai de Fest. Aquest Ă©s l’origen del Festival de Curts FantĂ stics i de Terror de Roses, que ha celebrat la seva tercera ediciĂł des del divendres dia 18 al diumenge 21 de desembre al Teatre de Roses.

Si hi ha alguna paraula que pugui definir aquest festival, és «familiar». No perquè estigui enfocat a públic de totes les edats, sinó pel tracte de confiança i proximitat que hi ha entre organització, productors i directors. Aquest any, però, la irrupció de la Covid-19 ha fet que «molts dels actors i directors que volien venir no ho han pogut fer», explica Santos.

LA TERCERA EDICIÓ. «Ens deixa un sabor agredolç. D’una banda estem molt contents d’haver pogut celebrar el festival, però per l’altre ens falta bona part del públic. Ha vingut poqueta gent, i s’entén perfectament amb la situació que hi ha» resumeix Santos.

Tot i aquesta manca de públic esperada, al llarg del festival s’han pogut visionar un munt de curts. Aquest tipus de film es diferencia de les pel·lícules per la seva durada, ja que pot anar des d’un minut, fins un màxim de 30. En el Festival estan dividits en quatre seccions; terror, familiar, friki i fantàstica. Quan va acabar el festival es van anunciar els guanyadors de cada categoria. A banda de ser anunciats i reconeguts pel festival, tots ells rebran material promocional del Bai de Fest. A més, en l’edició d’enguany el curt Meat the family de Javier Méndez s’ha endut el premi Iris d’Or, que el designa com a millor film del festival i s’endurà 200 euros.

EL PROCÉS. Al llarg de l’any, sobre una convocatòria oberta a tothom que ho desitgi, per tal que puguin fer arribar els curts a l’organització. «Aquest any se n’han rebut uns 800», puntualitza Santos. En aquesta etapa de preselecció, els han de visualitzar tots i escollir quins seran els que posteriorment s’enviïn a un jurat format per membres externs de l’organització «Aquest any ha estat realment difícil fer la tria, el nivell ha augmentat moltíssim.»

EL VALOR DE LES IDEES. Una de les premisses que tenen clares des de l’organització, és el fet que «no busquem grans produccions, ens fixem més en la història. Una bona història que sigui maca, ha de tenir el seu reconeixement, tingui més elements tècnics o menys.»

Precisament enfocat en aquesta idea, aquest any han creat el premi Litle Big Eye, nascut exclusivament per premiar el transfons de la història, independentment dels recursos tècnics i econòmics. En aquesta tercera edició se l’ha emportat la peça Cita de película, el·laborada per Marcos Fernández i David Ruiz.

EL FUTUR DEL FESTIVAL. «Això seguirà endavant», així de convençut es mostra Santos quan mira cap al futur. De fet, tot i la seva curta vida, aquest Festival de Curts Fantàstics i de Terror de Roses ja forma part de l’associació Terror Arreu de Catalunya (TAC). Una organització formada per festivals de terror de cinema curt de tot Catalunya, i que des de fa onze anys fa entrega dels Premis TAC, on es reconeixen els millors curtmetratges de terror i fantasia de producció catalana. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li