S’encén el canelobre jueu de 8 braços a Castelló d’Empúries

0
1955

La celebració, també coneguda com la Festa jueva de les Llums, té una durada de 8 dies i commemora la victòria del poble jueu sobre l’ocupació grega (al segle II aC) i la purificació posterior del temple


Les parets de l’antic convent de Sant Agustí van ser testimonis, diumenge, d’una nova edició de la festa de la Hanukkà. Una celebració, també coneguda com la Festa jueva de les Llums, que té una durada de 8 dies i commemora la victòria del poble jueu sobre l’ocupació grega (al segle II aC) i la purificació posterior del temple.

Durant la tarda es va poder fer una visita guiada a la sinagoga del Puig Mercadal, a càrrec d’Ariadna Comas. Jordi Canet va oferir seguidament un recorregut comentat a través de la secció dedicada al patrimoni històric jueu del Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV i a la col·lecció lapidària hebrea castellonina.

A les 5 de la tarda, Moriah Ferrús, llicenciada en Filologia Hebrea per la Universitat de Barcelona, va encendre la flama del tradicional canelobre de vuit braços en la part més emotiva de la festivitat.

L’acte es va tancar amb una degustació de dolços tradicionals i un petit tastet de vi caixer.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li