Segona Jornada de Mar i Salut, a Roses

0
1486

Se celebrarà el dissabte 21 de setembre amb diferents activitats dirigides al públic general


El grup de recerca en Ecosistemes Marins i Salut Humana (SeaHealth) de l’Institut d’Ecologia Aquàtica (IEA) de la Universitat de Girona (UdG) és el primer grup a Catalunya i Espanya, i un dels pocs a Europa, que aborda d’una manera interdisciplinària la temàtica d’oceans i salut humana amb l’objectiu d’estudiar les complexes relacions que s’estableixen entre els béns i serveis proporcionats pels ecosistemes marins i la salut.

II JORNADA A ROSES. El proper 21 de setembre la Càtedra Oceans i Salut Humana de Roses organitza, per segon any consecutiu, la Jornada Mar i Salut, consistent en diferents activitats dirigides al públic general per donar a conèixer la importància dels ecosistemes marins per a la salut de les persones. Una sortida en vaixell pel Parc Natural del Cap de Creus, xerrades sobre la relació entre el consum de peix i la salut i un pica-pica interactiu sobre l’omega-3, formen la programació, conduïda per experts de diferents àmbits i matèries.

DIFERENTS ENTITATS. La jornada s’organitza en col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia, el CAP de Roses (Institut Català de la Salut), Fundació Roses Contra el Càncer i la Direcció General de Pesca i Afers Marítims (Generalitat de Catalunya).

LES ACTIVITATS. Totes s’iniciaran el matí del dia 21 amb una sortida amb vaixell al Parc Natural del Cap de Creus, on es tractarà la relació entre activitats recreatives marítimes i salut mental i que inclourà una aturada per fer natació o snorkel. Al llarg de la tarda, tindran lloc la presentació de la miniguia sobre l’omega-3 de la Costa Brava, una conferència sobre la prevenció del càncer amb aliments de la dieta mediterrània, una introducció al tema de «Consum de peix i salut mental» i un pica-pica interactiu sobre l’omega-3.

Per la sortida en vaixell, que tindrà lloc al matí, cal inscripció prèvia: es podrà realitzar a partir del 10 de setembre a la mateixa web de la Càtedra (www.oceanshealth.udg.edu). Per a les xerrades i les activitats de la tarda no cal inscripció.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li