Segell local als Jocs de Tòquio

0
990

El remer lladonenc Manel Balastegui disputa demĂ  les semifinals del doble


 

Els Jocs de Tòquio 2020 —celebrats enguany a causa de la pandèmia de la covid-19— han arrencat amb la participació de milers d’esportistes —uns 11.000— de més de 200 països i territoris de tot el món. Entre aquest enorme conglomerat també hi ha presència alt-empordanesa, sigui de manera directa o indirecta.

En aquest sentit, hi ha esportistes nascuts a la comarca que competeixen a la cita olímpica, com és el cas del remer Manel Balastegui, del Club Natació Banyoles, que el cap de setmana passat, juntament amb el seu company al doble scull lleuger, Caetano Horta, va superar la repesca i va aconseguir classificar-se per a les semifinals, que es faran demà dimecres. A la seva mànega s’hi trobaran els bots de Bèlgica, Irlanda, Itàlia, Ucraïna i Índia.

També va competir la palista catalana del Tennis Taula Tramuntana, Gàlia Dvorak, que tot i així va perdre a la primera ronda. La competidora de Mataró va cedir amb l’estatunidenca Juan Liu per un resultat global d’1 a 4. Dvorak no era l’única palista del club empordanès, ja que un dels seus fitxatges d’aquest estiu, la britànica Tin Tin Ho, també va participar als Jocs, tot i que la seva aventura olímpica es va acabar davant Manika Batra, de l’Índia.

LLUNY DEL TATAMI. Qui sap molt bé com funcionen i com es viuen uns Jocs és el vilafantenc Joel González, recentment retirat del tatami del taekwondo. L’alt-empordanès, doble medallista olímpic —or a Londres i bronze a Rio de Janeiro—, va participar en la retransmissió d’aquest esport a RTVE per la porta gran: va narrar la gran trajectòria de la jove Adriana Cerezo, que es va penjar la plata. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li