S’aprova inicialment la darrera fase de l’obra dels Caputxins

0
1516

La quarta fase del projecte tĂ© un pressupost de 779.386 euros, però aquest import podria ser inferior desprĂ©s que s’hagi fet la licitaciĂł de l’obra


Recta final per a la rehabilitació de l’antic convent dels Caputxins. El ple va aprovar provisionalment, en la darrera sessió, la quarta fase del projecte d’obra, que té un pressupost de 779.386 euros. El cost però podria ser inferior després que s’hagi fet la licitació de l’obra.

En aquesta quarta fase es preveu la reforma des espais situats a l’extrem est de la planta baixa, on es farà una sala, es construiran banys nous, s’habilitarà un espai distribuïdor i els serveis que hi ha ara s’enderrocaran per crear un espai d’aula taller. A la planta principal es volen habilitar dues sales polivalents que requeriran detalls d’acabats i instal·lacions.

En aquesta darrera fase, també està previst fer tasques d’exterior. Per una banda, es reformarà l’àrea d’accés a la cara oest de l’edifici. Aquest espai s’unirà amb el carreró dels Caputxins i s’habilitarà un accés entre les portes de l’est de l’edifici. En l’àmbit exterior es reformaran les façanes. També està previst fer una connexió cap a l’anomenat sector Costa Brava, actualment encara pendent d’urbanitzar.

El convent dels Caputxins està en obres des del 2011. Es va començar a rehabilitar a través de l’1% Cultural. Des d’aleshores, s’hi han fet tres actuacions diferenciades amb un import total de 3.488.631 euros. La tercera fase es va acabar a principis d’aquest any i ha permès recuperar l’antic claustre, una sala polivalent i diversos despatxos. Des de l’equip de govern es va apuntar que l’antic claustre rehabilitat es podria obrir aquest mateix estiu per fer-hi concerts i actes a l’aire lliure. Tot i això, sí que ha estat funcionant a ple rendiment l’auditori del convent des del febrer de l’any passat. L’espai ha funcionat molt bé i ha acollit actes i diversos esdeveniments.

La quarta fase de la rehabilitació, que ara ha aprovat el ple de manera provisional, s’hauria de finançar amb l’ajut de 500.000 procedent del Pla de Barris.

PLA D’USOS. Figueres tĂ© pendent encara donar a conèixer el pla d’usos de l’equipament que s’estava redactant a principis d’aquest 2017. En el seu moment, i quan encara governava el PSC amb el PDeCAT, s’havia parlat de la voluntat que l’espai del convent dels Caputxins tinguĂ©s usos polivalents i que poguĂ©s acollir tambĂ© el futur Conservatori de MĂşsica de la ciutat Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li