Santa Creu 100%

0
1306

L’Ajuntament de Figueres va revelar ahir el cartell de les Fires i Festes de la Santa Creu 2017, que se celebraran del 28 d’abril al 7 de maig. L’ha dissenyat l’artista figuerenca Alba Falgarona ‘La Wäwä’, que ha dibuixat el popular capgròs Berruga 


“Figueres 100%. Santa Creu 100%”. Així és com l’equip de govern defineix el cartell de les Fires i Festes de la Santa Creu 2017, que es va presentar ahir al migdia en plena Rambla de Figueres. Seguint la tendència iniciada l’any passat, l’Ajuntament ha tornat a optar per fer un encàrrec directe. I si l’autor del cartell del 2016 va ser el dissenyador Manel Gràvalos, enguany l’escollida ha estat la dibuixant figuerenca Alba Falgarona, artísticament coneguda com a La Wäwä.

Durant l’acte, en què es va donar a conèixer el disseny, la mateixa Falgarona va explicar que, quan la van trucar per fer-li l’encàrrec, el primer que li va passar pel cap va ser incloure-hi en Berruga, el capgròs més mític de la ciutat, perquè és l’element amb el qual més identificava la Santa Creu quan ella era petita. I aquest primer instint va acabar donant forma a tot el cartell, que té en Berruga com a únic protagonista.

La Wäwä l’ha dibuixat amb els trets que caracteritzen totes les seves il·lustracions, una tasca que reconeix que no va ser senzilla. “Vaig intentar fer en Berruga des del meu estil, però tenint en compte que jo solo fer moltes dones i ell és un home…”, admet. I afegeix: “Va ser tot un repte, però em venia de gust.”

Per la seva banda, el regidor de Cultura Popular i Festes, Quim Felip, va destacar que “és un cartell que s’adiu molt i molt a la cultura popular de la ciutat, aquesta cultura per la qual tant hem apostat en els últims anys”. I l’alcaldessa, Marta Felip, va afegir: “Jo crec que el cartell d’aquest any, la representació de l’Alba, és Figueres cent per cent; Santa Creu cent per cent […] Veure el cartell és veure totes les sensacions que et genera la Santa Creu”.

Seguint també la tendència de l’any passat, també s’han confeccionat xapes i material promocional de les Fires i Festes. I a l’hora de distribuir la programació de tots els actes, s’apostarà per un disseny en el qual a una banda de la publicació hi haurà el cartell i a l’altra, tota la programació. Es preveu que l’agenda completa es pugui presentar després de Setmana Santa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li