Sant Petersburg i Figueres faran una promoció cultural conjunta

0
653

A l’hora de tancar aquesta edició -dijous a la nit- estava previst que se celebrés a l’Ajuntament de Sant Petersburg l’acte d’agermanament amb Figueres. Amb aquesta celebració institucional culminaven tres dies d’intensa activitat per a la delegació de la ciutat desplaçada a l’estat de Florida i que estava integrada pel vicealcalde, Francesc Canet, el regidor de Relacions Transfrontereres, Joan Antoni Bertran, i el regidor de Cultura i Medi Ambient, Richard Elelman.
Dimarts es va inaugurar el nou edicifi que acull el Museu Dalí a Sant Petersburg, circumstància que ha estat aprofitada des de Figueres per establir relacions amb els nord-americans més enllà de l’àmbit institucional. Dimecres, la delegació municipal va iniciar la ronda de contactes amb representants de diferents sectors de la nova ciutat agermanada.
Segons el vicealcalde, Francesc Canet, “fins aquest moment, el balanç de les reunions és molt satisfactori, amb alguns temes concretats que en els propers dies o setmanes veuran la llum. En algunes trobades ja s’han fixat acords i en altres ja sabem quins mecanismes i possibilitats tenim i quins interlocutors hem d’utilitzar”.
Els contactes van començar amb una trobada amb el responsable de Medi Ambient de la ciutat, Mike Connors, el qual va confirmar la seva assistència a l’edició 2011 del The Figueres Conference, una cita que enguany es dedica a l’aigua i en la qual Connors assistirà acompanyat de representants de la Facultat de Ciències Marines de la Universitat South Florida.
Pel que fa als possibles intercanvis, la delegació figuerenca va acordar en una reunió al College of Sant Petersburg, la possibilitat que estudiants locals viatgin a la localitat nord-americana el proper estiu per fer cursos de perfeccionament de l’anglès, entre d’altres. Els possibles intercanvis no es queden només en l’àmbit de l’ensenyament. En la cultura es plantegen estades d’artistes a la zona o, per exemple, possibles gires de grups teatrals.

TURISME. En matèria de promoció i turisme, la delegació figuerenca es va reunir amb els presidents de les cambres de comerç de la zona amb les quals van explorar les vies de col·laboració com la realització d’una fira de productes locals figuerencs i empordanesos (vi, oli, gastronomia i altres) a Sant Petersburg o, a més, la gravació a Figueres d’un programa de televisió d’àmbit nacional americà fent promoció dels productes empordanesos.
Des de l’Ajuntament de Figueres s’informava ahir que “estrictament en matèria de turisme s’ha mantingut una reunió amb responsables de turisme de l’aglomeració Tampa Bay -la qual agrupa 21 ciutats de la zona amb més d’1 milió d’habitants- amb qui s’ha acordat fer promoció conjunta de les dues ciutats a través dels dos museus, difusió a les respectives oficines de turisme o la col·laboració amb estands de promoció quan les dues ciutats coincideixin en fires de turisme”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li