Sant Pere Pescador s’incorpora a la comissió del centenari de la Costa Brava

0
745

Els representants del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona i alcaldes i regidors dels municipis costaners s’han reunit aquest dilluns amb la voluntat de ‘passar pàgina’ després de la polèmica de les fotografies falses usades per promocionar la Costa Brava. En una trobada que ha reunit representants de 17 dels 22 municipis, el president del Patronat i la Diputació, Enric Vilert, ha escoltat les preocupacions i queixes dels alcaldes per aquest fet però, al final de la reunió, ha afirmat que la reunió ha estat ‘molt positiva’ i que s’ha tancat amb l’esperit de ‘treballar plegats’ per tirar endavant la celebració del Centenari de la Costa Brava. Durant la reunió s’ha acordat que membres de Lloret de mar, Palamós i Sant Pere Pescador s’incorporin a la comissió del Centenari amb la voluntat de donar més protagonisme als municipi. 

Per la seva banda, l’alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Farrés, ha estat més explícita i sí ha reconegut que els alcaldes han mostrat les seves ‘preocupacions i inquietuds’ després que es destapés que el Patronat usava imatges d’altres indrets del planeta per promocionar la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Farrés ha indicat però que la trobada ha servit per ‘canalitzar totes les energies’ dels municipis i el Patronat perquè la celebració del Centenari sigui exitosa.

‘Tenim ganes de reconduir la situació, de passar pàgina i treballar en positiu pel Centenari’, ha manifestat Farrés que ha dit que durant la trobada s’ha repetit molt la paraula ‘seny’. ‘Durant aquestes setmanes els alcaldes hem mostrat aquest seny no volent fer més gran la polèmica’, ha declarat Farrés a la sortida de la reunió.

Aquesta trobada la va proposar en el darrer consell de presidència el mateix president de l’ens per explicar els canvis succeïts al Patronat arran de la polèmica de les imatges, ja que s’ha creat una Oficina del Centenari i s’ha destituït el comissari del Centenari, Francesc Lòpez.

Durant la reunió s’ha acordat que membres de Lloret de mar, Palamós i Sant Pere Pescador s’incorporin a la comissió del Centenari amb la voluntat de donar més protagonisme als municipi. Una altra proposta ha estat que a cada municipi es pugui designar una persona que tingui ‘fil directe’ amb els organitzadors del Centenari per així poder coordinar les activitats que cada municipi està organitzant i que no se solapin. ‘Volem aconseguir que cadascun dels 22 municipis se senti implicat en la celebració del Centenari en primera persona’, ha afirmat Vilert.

D’altra banda, aquest dilluns CiU també ha llençat dures crítiques al Patronat i n’ha denunciat ‘la ineficàcia, la ineptitud i la mediocritat que han devaluat la credibilitat del Patronat de Turisme’.

A la compareixença també hi ha participat l’anterior president del Patronat, el convergent Ramon Ramos, després que la Diputació hagi anunciat que investiga un forat de econòmic del 2004 al 2008, quan ell n’era el president. Ramos ha explicat que demanarà per escrit participar en el proper consell executiu del Patronat per ‘esvair dubtes’ sobre la seva gestió al capdavant de l’ens.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li