Sant Pere Pescador prepara un nou homenatge a la Comtessa de Molins

0
1186

Els actes es realitzaran durant els propers 27, 28 i 29 de novembre a diferents localitzacions d’arreu del municipi


 

Aquest mes de novembre es compleixen 25 anys des que Sant Pere Pescador va celebrar la «Quinzena de la Comtessa de Molins», un conjunt d’actes per commemora la figura d’aquesta bandolera de l’Empordà d’inicis del segle XIX. Coincidint amb aquesta efemèride, el municipi ha organitzat diferents actes per recordar de nou la seva figura.

Les jornades començaran amb la inauguració de l’exposició Comtessa de Molins, bandolera de l’Empordà el divendres 27 de novembre a les 5 de la tarda a la Capella de Sant Sebastià. La mostra conté obres que ja apareixien a l’exposició del 1995, com el cartell de Narcís Coderch dels actes de fa 25 anys.

L’endemà, al Centre Cívic tindrà lloc la Vetllada poètica: Teresa de Molins, biografia de sang i versos, on es llegiran fragments triats del romanç Ma Senyora, la Comtessa i altres escrits.

L’edició de fa 25 anys.

El diumenge 29 es realitzaran visites teatrals que recrearan espais i situacions de finals del segle XVIII. El recorregut inclourà la visita a una de les tavernes que tant va sovintejar abans i, sobretot, després de la Guerra del Francès. Les sortides es faran en grups reduïts a les 11.00, les 11.25, les 11.50, les 15.30, les 15.55 i les 16.20 h.

LA COMTESSA. L’activitat bandolera de Teresa Molins (1790), comença quan Sant Pere Pescador va caure davant les tropes franceses durant la Guerra del Francès. Amb la seva banda es va dedicar a assaltar rics que viatjaven a través dels camins reials. Bona part del botí que aconseguí el repartia entre els més pobres. El 1827 va ser enterrada a Sant Pere Pescador. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li