Sant Pere i Torroella acaben les obres que han finançat amb els fons Feder

0
938

Mentre Torroella ha recuperat el bosc de l’Illa de l’Albanyà, Sant Pere ha acabat de reurbanitzar el seu nucli urbà


Primer van ser la muralla ponent de la Ciutadella de Roses i l’accés als vestigis de la Torre Carlina de Maçanet de Cabrenys. I ara ha tocat al nucli urbà de Sant Pere Pescador i el bosc de ribera de l’Illa de l’Albanyà de Torroella de Fluvià. Tot i les restriccions que hi ha hagut durant l’estat d’alarma, aquests dos municipis han pogut acabar les obres que estaven executant a través del projecte Conservació, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural de l’Alt Empordà, promogut pel Consell Comarcal en el marc del PO Feder de Catalunya 2014-2020.

A Torroella de Fluvià, els treballs han permès recuperar un espai de ribera d’uns 35.000 m2 propers al riu Fluvià, on, a més de les espècies pròpies d’aquest tipus de bosc, han aparegut espècies alienes com ara pins, heures i maleses diverses. A dins del bosc hi ha diverses construccions antigues, com un festejador, un safareig o un pou, entre altres. A més, just al costat també hi ha unes basses originades per antigues explotacions d’àrids que ara es convertiran en espai de natura i gaudi públic. El condicionament de tot l’espai entès com a patrimoni natural i cultural, amb itineraris que ajuden a interpretar-lo i valoritzar-lo, permet enllaçar el camí que ve de Sant Pere Pescador amb el camí i carril bici que va fins al terme municipal de Sant Miquel de Fluvià. Per la serva banda, Sant Pere Pescador ha acabat recentment les obres de reurbanització dels dos trams del carrer del Mar, entre el carrer Duc i el carrer de les Escoles. Aquest àmbit forma part de la zona comercial, que és d’interès turístic i de connexió amb l’entorn del riu Fluvià. I properament el projecte comarcal també permetrà executar més actuacions a Colera, Navata, Portbou i Vilafant.

El conseller comarcal de Turisme i alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa, posa de relleu la importància d’aquests fons europeus que «permeten fer realitat projectes que donen valor al territori i afavoreixen l’experiència turística», i més tenint en compte que «per molts municipis, accedir a aquests fons europeus és molt dificultós».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li