Sant Pere, focus del millor windsurf

0
833

Espectacularitat, emoció i, per damunt de tot, bona camaraderia esportiva. La setmana passada, del 9 al 14 de juny, el municipi de Sant Pere Pescador va atreure totes les mirades del món del windsurf en convertir-se per dissetena vegada en l’escenari del Gran Premi Catalunya-Costa Brava, la segona parada del circuit mundial de la Professional Windsurfer’s Association World Tour després d’una primera prova celebrada a principi de maig a Ulsan, Corea del Sud.
Fins a la badia de Roses, i més concretament fins a la platja del Cortal de la Devesa, s’hi van deixar veure un total de 64 participants que competien en la modalitat d’eslàlom, entre els quals grans referents com l’octacampió del món Antoine Albeau, Cyril Moussilmani o Pierre Mortejon, i joves promeses com el regatista del GEN Roses, Marc Paré, l’únic representant català de la cita santperenca que va acabar classificat en el lloc 54. “La competició és molt oberta perquè hi ha un canvi generacional; hi ha gent que puja amb molta força com els francesos o els italians, per exemple”, explicava el director de l’organització, Pancho Pi-Suñer, durant la presentació que es va fer dimarts 9 de juny a les instal·lacions del càmping La Ballena Alegre.
Pi-Suñer, que també va lamentar la baixa del gran campió Björn Dunkerbeck per retirada, no anava mal encaminat quan assenyalava que la competició d’enguany podia generar “sorpreses” per la irrupció dels més joves. De fet, el triomf final se’l va endur l’italià Matteo Iachino, de 25 anys, en el marc d’un campionat molt marcat per un vent omnipresent que va fer molt difícil les condicions de navegació. Iachino, que va aconseguir completar les eliminatòries amb un tercer, segon i primer lloc, respectivament, va anar seguit del britànic Ross Williams i el veterà Albeau, que va pujar al darrer esgraó del podi.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li